Αντικείμενα από την εισβολή στο Καπιτώλιο συγκεντρώνει το Smithsonian

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 14.1.2021

Το Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας του Smithsonian σπεύδει να συγκεντρώσει σημαίες, πλακάτ διαμαρτυρίας και άλλα από την εισβολή υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου.


Το Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας επιζητά να συγκεντρώσει «αντικείμενα και ιστορίες που θα βοηθούν τις μελλοντικές γενιές να θυμούνται και να τοποθετούν σε νοηματικό πλαίσιο την 6η Ιανουαρίου και τα επακόλουθα» υπογράμμισε, σε ανακοίνωση, η διευθύντρια του μουσείου, Anthea M. Hartig.

Έχουν ήδη συγκεντρώσει αντικείμενα από την ιστορικής σημασίας ημέρα – την πρώτη εισβολή στο Καπιτώλιο από τον Πόλεμο του 1812 (σ.σ. πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Μεγάλης Βρετανίας επί προεδρίας Τζέιμς Μάντισον) – , συμπεριλαμβανομένων αυτοκόλλητων που καλούν σε εξέγερση, σημαίες και μια πινακίδα πάνω στην οποία είναι αναγραμμένη η φράση «Off with their heads: Stop the steal».

«Ως ιστορικός, επιθυμώ να διατηρηθούν τα πάντα» τόνισε, μιλώντας στην Washington Post, η Jane Campbell, πρόεδρος της US Capitol Historical Society. «Πιστεύω ότι αυτοί που έκαναν την επίθεση στο καπιτώλιο είναι στασιαστές, αήθεις και, με κάθε τρόπο, άσχημα νέα… αλλά αν άφησαν πράγματα πίσω, πρέπει να διατηρηθούν και αργότερα να μελετηθούν. Πρέπει να δούμε το “ Τι μάθαμε;”».

culturenow.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ