Η μουσική στην ορκωμοσία Μπάιντεν

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 21.1.2021

Όποιος ήταν υπεύθυνος για το κάστινγκ ταλέντων για τα εγκαίνια του Τζο Μπάιντεν είχε σαφώς μια ευκολότερη αποστολή από τον ομόλογό του το 2017. Η ομάδα μετάβασης του Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε στον κόσμο μια παράσταση από τον Έλτον Τζον. Αντ 'αυτού, οι ερμηνευτές σε διάφορες εκδηλώσεις εγκαινίων περιελάμβαναν τον Tony Orlando(ποιό;), ένα ξεθωριασμένο συγκρότημα μετά-grunge που ονομάζεται 3 Doors Down, τον τραγουδιστή της country Toby Keith; και μια γυναίκα που ήρθε δεύτερη στο America's Got Talent. Ο Έλτον Τζον, τελικά, δεν είχε επιβεβαιώσει και προφανώς δεν είχε καμία πρόθεση να παίξει. Εδώ ήταν ένα μάθημα για αδίστακτους ατζέντηδες συναυλιών παντού να μην ανακοινώνεις ένα όνομα προτού υπογράψει.


Για να είμαστε δίκαιοι, κατάφεραν να μαζέψουν έναν πραγματικό μουσικό θρύλο - τον Sam Moore, το μισό του ντουέτου της soul Sam & Dave της δεκαετίας του '60, ο οποίος είχε παίξει σε μια εκδήλωση πριν από τα εγκαίνια με το όνομα Make America Great Again! Γιορτή καλωσορίσματος. Όμως στην ίδια η τελετή της ορκωμοσίας συμμετείχε μόνο μια χορωδία και μια στρατιωτική μπάντα - μια πτώση από τον προκάτοχο του Τραμπ, Μπαράκ Ομπάμα, στου οποίου την τελετή το 2009 είχε τραγουδήσει η Αρέθα Φράνκλιν, ακολουθούμενη από την Μπέιονσε το 2013.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, σχεδόν οτιδήποτε θα ήταν μια βελτίωση, αλλά η ομάδα του Μπάιντεν αποδείχθηκε ικανή να προσελκύσει μερικά μεγάλα αστέρια: η ειδική τηλεοπτική εκπομπή Celebrating America που επρόκειτο να ακολουθήσει την τελετή εγκαινίων προγραμματίστηκε να φιλοξενηθεί από τον Tom Hanks με εμφανίσεις από τον Justin Timberlake, Foo Fighters, Demi Lovato, Jon Bon Jovi, John Legend και τον πραγματικό Bruce Springsteen. Ένα βασανιστικό ναδίρ επιτεύχθηκε όταν ένα συγκρότημα- αφιέρωμα στον Bruce Springsteen που ονομάζεται B Street Band αποσύρθηκε από μια εκδήλωση την παραμονή της ορκωμοσίας.





Στα ίδια τα εγκαίνια, η Lady Gaga τραγούδησε τον εθνικό ύμνο φορώντας μια τεράστια κόκκινη φούστα και κάτι που έμοιαζε με καρφίτσα σε σχήμα περιστεριού σχεδόν στο μέγεθος του κεφαλιού της. Τουλάχιστον σύμφωνα με τα πρότυπα της, ήταν λιτά ντυμένη για την περίσταση. Τραγούδησε το The Star-Spangled Banner με δυναμικό στυλ Broadway, πριν η Τζένιφερ Λόπεζ εμφανίστηκε για να ερμηνεύσει ένα ποτ-πουρί των τραγουδιών America the Beautiful και This Land Is Your Land.





Ερμηνευμένο από τον Pete Seeger και τον Springsteen στα εγκαίνια του Μπαράκ Ομπάμα το 2009, το τελευταίο είναι ένα τραγούδι που έχει μια εντυπωσιακή πορεία: αυτό που ξεκίνησε ως μια τραχιά λαϊκή απάντηση στο God Bless America, ακούστηκε σε αυτή την περίπτωση, αξιοσημείωτα σαν το φινάλε μιας ταινίας του Disney με μια απροσδόκητη έκρηξη σόλο κιθάρας στο τέλος, αλλά δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς τον συναισθηματικό αντίκτυπο της Lopez να ερμηνεύει τη φράση «ένα έθνος με ελευθερία και δικαιοσύνη για όλους» στα ισπανικά , δεδομένου της στάση της προηγούμενης διοίκησης απέναντι σε αυτούς νότια των συνόρων.



Τέλος, υπήρχε ο Garth Brooks, λαμπρός με καπέλο stetson, τζιν και καουμπόικες μπότες. Τραγούδησε το Amazing Grace a cappella, ενθαρρύνοντας όσους παρακολουθούσαν την τελετή στο σπίτι να συμμετάσχουν. Πιο εντυπωσιακό από την παράδοσή του ήταν το γεγονός ότι ήταν εκεί παρόν: ένας ένθερμος Ρεπουμπλικανός τραγουδιστής της country που έπαιζε στα εγκαίνια ενός Δημοκρατικού προέδρου. Θα μπορούσατε να το δείτε ως σύμβολο ή συμφιλίωση - ή ένα άντε γ*****  προς στον άνθρωπο που αναχώρησε από τον Λευκό Οίκο νωρίτερα την ημέρα στους ήχους του My Way.

Του Άλεξ Πετρίδη, The Guardian

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ