Art Fairs 2021: Ο κόσμος της τέχνης προγραμματίζει την επανεκκίνηση

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 22.1.2021

Όλοι έχουμε ανάγκη να πιστέψουμε πως το 2021 θα είναι μια καλύτερη χρονιά και θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στη συνήθη ροή της ζωής μας. Ας δούμε λοιπόν, κάποιες από τις φουάρ που ετοιμάζονται να επανέλθουν την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2021 και θα προσπαθήσουν να βάλουν ξανά σε λειτουργία τον κόσμο της τέχνης.


Η πανδημία ανέτρεψε ἠ ακύρωσε τον προγραμματισμό πολλών από τις εκθέσεις και φουάρ. Πολλά εικαστικά γεγονότα πέρασαν σε ψηφιακές πλατφόρμες, οι άνθρωποι της τέχνης σταμάτησαν να ταξιδεύουν και η επαφές τους περιορίστηκαν στις συναντήσεις μέσω διαδικτύου. Ωστόσο, η πλειοψηφία των πολιτιστικών ιδρυμάτων και οι διοργανωτές των διεθνών εκθέσεων έχουν ήδη προχωρήσει στον προγραμματισμό για το 2021, ελπίζοντας πως οι συνθήκες θα επιτρέψουν την ομαλή διεξαγωγή όλων των διοργανώσεων.

Art Cologne / 14 - 18 Απριλίου 2021

Η μεγαλύτερη, και μία από τις παλαιότερες, φουάρ σύγχρονης τέχνης της Γερμανίας είχε αρχικά προγραμματιστεί να ανοίξει την 54η διοργάνωσή της στις 23 - 26 Απριλίου 2020. Ωστόσο, τα μέτρα που έλαβε η χώρα κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, ανάγκασαν την αναβολή της για τις 19 - 22 Νοεμβρίου 2020. Στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, για ακόμα μία φορά, η οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε εκ νέου την αναβολή της διοργάνωσης λόγω της υγειονομικής κρίσης. Τελικά, αποφασίστηκε η φουάρ να πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 18 Απριλίου 2021, με 151 γκαλερί από 25 χώρες που είχαν δηλώσει συμμετοχή ήδη από την αρχική ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Art Brussels / 22 - 25 Απριλίου 2021

Η οργανωτική επιτροπή της Βέλγικης φουάρ σύγχρονης τέχνης, μιας από τις πιο γνωστές της Ευρώπης, απεδείχθη πιο προνοητική από ότι άλλες διοργανώσεις ανά τον κόσμο. Αρχικώς προγραμματισμένη για τις 24 - 26 Απριλίου 2020 με 160 γκαλερί στο πρόγραμμά της, η έκθεση αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, αντί να πραγματοποιηθεί κάποια άλλη στιγμή μέσα στο έτος, αποφασίστηκε εξαρχής να μετακινηθεί τον επόμενο χρόνο. Έτσι, η αναβληθείσα 38η Art Brussels αναμένεται στις 22 - 25 Απριλίου 2021.

Frieze New York / 7 - 9 Μαΐου 2021

Η Frieze New York η οποία αναμενόταν να ανοίξει στις 6 Μαΐου 2020, ακυρώθηκε εξαιτίας της κλιμάκωσης των μέτρων λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, η διοργάνωση του 2021, θα σηματοδοτηθεί από ακόμα ένα σημαντικό γεγονός, τη αλλαγή του τόπου όπου πραγματοποιείται η διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχνης. Αφήνοντας το Randall’s Island για πρώτη φορά από την παρθενική της εμφάνιση το 2012, η φουάρ θα μετακινηθεί στις εγκαταστάσεις του μη κερδοσκοπικού πολιτιστικού οργανισμού The Shed στο Μανχάταν. Μικρότερη κατά περισσότερο από τα δύο τρίτα για να υιοθετήσει τυχόν κανόνες προστασίας που ενδέχεται να ισχύουν, η Frieze New York θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Μαΐου 2021 με preview days στις 5 και 6 Μαΐου.

TEFAF New York / 7 - 10 Mαίου 2021

Αφότου οι διοργανωτές της φουάρ αποφάσισαν την ακύρωση της εαρινής διοργάνωσης του 2020 και τη συγχώνευσή της με την φθινοπωρινή που ήταν προγραμματισμένη να ανοίξει την 31 Οκτωβρίου, η TEFAF New York ακυρώθηκε για ακόμη μια φορά υπό το βάρος της πανδημίας. Η επόμενη έκδοση της φουάρ αναμένεται να ανοίξει στις 7 - 10 Μαΐου 2021 στο Park Avenue Armory της Νέας Υόρκης παράλληλα με τη Frieze New York.

ARCO Lisboa 13 - 16 Μαΐου

Μετά την ακύρωση της διοργάνωσης του 2020, που ήταν προγραμματισμένη για τις 14 - 17 Μαΐου, οι διοργανωτές της ARCO Lisboa αποφάσισαν να προχωρήσουν στην διοργάνωση της επόμενης δια ζώσης έκθεσης το 2021. Έτσι η 5η φουάρ σύγχρονης τέχνης στην Πορτογαλία θα πραγματοποιηθεί στις 13 - 16 Μαΐου 2021, με περισσότερες από 70 γκαλερί από την Πορτογαλία αλλά και όλο τον κόσμο.

Φωτογραφία: The Modern Institute at Frieze Los Angeles 2020

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ