Νέο τουρκικό τηλεοπτικό δράμα με θέμα τα γεγονότα 1963-1974

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.2.2021

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Cyprus Mail ένα τουρκικό τηλεοπτικό δράμα με τίτλο «Κάποτε στην Κύπρο(Bir Zamanlar Kibris)» αναμένεται να επικεντρωθεί στα γεγονότα του 1963, μια περίοδο κατά την οποία οι ενδοκοινοτικές συγκρούσεις εντάθηκαν.


Η τηλεοπτική σειρά θα προβληθεί στο TRT1, που ανήκει στον τουρκικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TRT, και ένα άτομο που είναι εξοικειωμένο με το σενάριο δήλωσε στην εφημερίδα Cyprus Mail ότι θα καλύψει την περίοδο μεταξύ 1963-1974.

Η σειρά θα ακολουθήσει τη ζωή μιας Τουρκοκυπριακής οικογένειας, με επικεφαλή έναν έμπορο μαστίχας, καθώς περικλείονται από τη βίαιη περίοδο που χαρακτηρίζεται από τα γεγονότα μετά τις 21 Δεκεμβρίου 1963, το ξέσπασμα διακοινοτικών ταραχών.



«Ορισμένοι Τουρκοκύπριοι προβληματίζονται γι 'αυτό και ανησυχούν ότι μπορεί να μην αντιπροσωπεύσει τίποτα άλλο από την πιο δεξιά αντιδραστική εκδοχή των γεγονότων, βρωμίζει προπαγάνδα», δήλωσε ένας Τουρκοκύπριος στην εφημερίδα Cyprus Mail.

Ένας άλλος είπε: «Φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει η τουρκοκυπριακή αφήγηση, σχεδόν καθόλου διαμεσολάβηση, και αντ 'αυτού θα πρόκειται για εμάς να « περιμένουμε να έρθει η Τουρκία ».

Το άτομο που έχει δει το σενάριο είπε επίσης στη Cyprus Mail ότι η σειρά έχει προγραμματιστεί για 26 επεισόδια - μέσα σε τρεις σεζόν - και θα περιλαμβάνει επίσης τα γεγονότα του 1967, που λήγει με την τουρκική εισβολή το 1974.

Η πηγή ανέφερε επίσης ότι θα εμφανιστούν χαρακτήρες όπως ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ και ο Ραούφ Ντενκτάς, ενώ άλλοι ανέφεραν τον Νίκο Σαμψών.

ΠΗΓΗ: The Cyprus Mail

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ