Σύσταση ειδικής επιτροπής για περιστατικά παρενόχλησης από Ένωση Ηθοποιών Κύπρου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 10.2.2021


H Ένωση Ηθοποιών Κύπρου ανακοίνωσε την σύσταση ειδικής επιτροπής διερεύνησης περιστατικών παρενόχλησης στο χώρο εργασίας


Συγκεκριμένα δήλωσε στα ΜΚΔ:


" Με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις συναδέλφων για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και λεκτικής/σωματικής βίας στα Μ.Κ.Δ. διαπιστώνουμε μετά λύπης πως μεταξύ άλλων η έλλειψη ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για καταγγελία και αντιμετώπιση τέτοιων συμπεριφορών όχι μόνο ενισχύει την κουλτούρα της έμφυλης βίας αλλά οδηγεί μοιραία στη συγκάλυψη των περιστατικών και στην καταναγκαστική «σιωπή» του θύματος με ότι αυτό συνεπάγεται. Ακόμα και μέσα από τα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας, η μη κατονομασία των θυτών, στις πλείστες των περιπτώσεων πηγάζει μέσα από τον φόβο που προκαλεί αυτή ακριβώς η έλλειψη.




Είναι χρέος μας να βοηθήσουμε έμπρακτα να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τέτοιου είδους συμπεριφορές και να διαφυλάξουμε το θύμα από κάθε πιθανά αντίποινα.




Ως εκ τούτου σας ενημερώνουμε πως κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση και πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε σε μια σειρά από δράσεις, αρχής γενομένης της δημιουργίας ειδικής επιτροπής διερεύνησης περιστατικών παρενόχλησης και σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας.


Η ομάδα θα είναι τριμελής και θα συντονίζετε από την αντιπρόεδρο της ΕΗΚ, Μαρίνα Μανδρή.

Περισσότερες πληροφορίες για την επιτροπή θα ανακοινωθούν εντός των ημέρων.




Βρισκόμαστε στο πλευρό όσων έχουν υποστεί κακοποιητική /παρενοχλητική συμπεριφορά και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε μέχρι τέλους.




Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους που βρήκαν τη ψυχική δύναμη και το κουράγιο να μοιραστούν δημόσια την εμπειρία τους.




Οι φωνές άρχισαν να ακούγονται!

Οφείλουμε να τις ενδυναμώσουμε!

Να σπάσουμε τον κύκλο του φόβου!

Να σπάσουμε τον κύκλο της σιωπής! "

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ