Θυμέλη Συν: Πρόγραμμα Θ.O.K στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων στήριξης του Πολιτισμού

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 12.2.2021

Το πρόγραμμα Θυμέλη Συν είναι μια πρόσθετη έκτακτη οικονομική στήριξη για θεατρικούς φορείς παραγωγής εγχώριων επαγγελματικών θεατρικών παραστάσεων.


Ποιους αφορά:

Αφορά τους θεατρικούς φορείς που δραστηριοποιούνται με θεατρική παραγωγή αποκλειστικά, με επαγγελματίες συντελεστές, εγγεγραμμένες εταιρείες (κερδοσκοπικές ή μη) και άτυπες ομάδες, για έργα κάθε είδους ρεπερτορίου. περιλαμβανομένου και παιδικού/εφηβικού έργου.

* Εξαιρούνται οι εταιρείες παραγωγής που φέρνουν έτοιμες παραγωγές από το εξωτερικό, οι αιθουσάρχες και οι Δήμοι.

Τι εξυπηρετεί:

Η πρόσθετη οικονομική ενίσχυση καθίσταται αναγκαία λόγω της αναγκαστικής λειτουργίας των θεάτρων με μειωμένη πληρότητα, ένεκα των μέτρων κατά της πανδημίας, και προσφέρεται ως κίνητρο για υλοποίηση επαγγελματικών θεατρικών παραγωγών, προκειμένου να στηριχθούν οι παραστατικές τέχνες, που υποφέρουν λόγω της πανδημίας, διότι έχουν ως αναγκαίο συστατικό τη συνάθροιση και τη φυσική παρουσία.

Πώς βοηθά:

Η επιδότηση θα είναι το αντίστοιχο ποσό της αγοράς 50 εισιτηρίων ανά επαγγελματική παράσταση που θα διεξαχθεί, προς €10 έκαστη θέση, με μέγιστο αριθμό επιδότησης παραστάσεων τις 10 ανά παραγωγή. Δηλαδή ο κάθε φορέας θα μπορεί να επιχορηγηθεί με €500 ανά παράσταση για μέχρι 10 παραστάσεις κάθε παραγωγής, με μέγιστο ποσό €5.000 ανά παραγωγή. Το πρόγραμμα ενίσχυσης θα παύσει να ισχύει με την εξάντληση του κονδυλίου των €500.000 που έχει εγκριθεί για διάθεση από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Πότε καταβάλλεται το ποσό:

Επιδότηση με εφάπαξ ποσό, όπως ορίζεται πιο πάνω, θα καταβάλλεται μετά τη διεξαγωγή των παραστάσεων και την υποβολή παραστατικών που να αποδεικνύουν την υλοποίηση ντόπιας παραγωγής, σε παραστάσεις κανονικής διάρκειας, με εργοδότηση επαγγελματιών συντελεστών και με έξοδα που ξεπερνούν τις χορηγίες από όλα τα κρατικά προγράμματα χορηγιών (εφόσον στόχος είναι η αύξηση της απασχολησιμότητας και η αξιοποίηση των κονδυλίων στήριξης με τρόπο υποστηρικτικό για την υλοποίηση παραγωγών).

Πώς διεκδικεί ένας φορέας το ποσό:

Συμπληρώνοντας απλή αίτηση ηλεκτρονικά και προσκομίζοντας τα σχετικά αποδεικτικά σε πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί, μαζί με την αναλυτική περιγραφή του σχεδίου, μόλις ο ΘΟΚ εξασφαλίσει τις απαιτούμενες πιστώσεις από το κράτος, με βάση τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το πρόγραμμα εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 3 Φεβρουαρίου 2021

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ