Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Gerco de Ruijter φιλοξενούμενος του Animafest Cyprus

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.2.2021

Το Animafest Cyprus παρουσιάζει τη δεύτερη έκδοση του ειδικού προγράμματος Animation και Σύγχρονη Τέχνη το 2021, με την φιλοξενία του Ολλανδού καλλιτέχνη Gerco de Ruijter. 


Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Gercor de Ruijter δουλεύει με τη φωτογραφία και το film. Ο καλλιτέχνης διακρίθηκε αρχικά στον χώρο του ντοκιμαντέρ. Η δουλειά του χαρακτηρίζεται από έντονο προσωπικό στυλ. Οι ταινίες του με τοπία είναι μοναδικές. Μέσα από την τέχνη του εξερευνά τον βαθμό στον οποίο μπορεί το τοπίο να συμπτυχθεί και να παραμείνει αναγνωρίσιμο. Έχει στο ενεργητικό του ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ολλανδία και αλλού και η δουλειά του συμπεριλαμβάνεται σε πολλές και σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.



41954652_640x640


Η φιλοξενία του Gerco de Ruijter θα λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2021 στην Λευκωσία και στην κοινότητα Σαλαμιούς, όπου θα διοργανωθεί το 20ο Animafest Cyprus από τις 11 μέχρι τις 14 Αυγούστου 2021. Ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της δουλειάς του στο φεστιβάλ στη Σαλαμιού τον Αύγουστο και στη Λευκωσία τον Οκτώβρη. Το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτέχνης επιμελείται ο Γιώργος Τσαγγάρης (καλλιτεχνικός διευθυντής του Animafest Cyprus) και ο Gerben Schermer (επιμελητής animation και σύγχρονης τέχνης από την Ολλανδία.) Η φιλοξενία επιχορηγείται από το O&O CBK Rotterdam και τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.

Η προθεσμία για την υποβολή ταινιών για συμμετοχή στο Κυπριακό διαγωνιστικό πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους animation είναι η 30η Ιουνίου του 2021. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Επισκεφθείτε τη σελίδα μας www.animafest.com.cy για τη φόρμα συμμετοχής και τους κανονισμούς του φεστιβάλ.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ