Πρεμιέρα την 1η Απριλίου για το Τουρκικό τηλεοπτικό δράμα «Κάποτε στην Κύπρο(Bir Zamanlar Kibris)»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 31.3.2021

Το τουρκικό τηλεοπτικό δράμα με τίτλο «Κάποτε στην Κύπρο(Bir Zamanlar Kibris)» , που επικεντρώνεται στα γεγονότα του 1963, ξεκινά την προβολή του την 1η Απριλίου.


Η σειρά, η οποία βασίζεται στα γεγονότα από το 1963-1974, μια περίοδο κατά την οποία εντατικοποιήθηκε η ενδοκοινοτική διαμάχη, καλωσορίστηκε από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ ο οποίος την χαρακτήρισε «εξαιρετική».



Η σειρά θα ακολουθήσει τη ζωή μιας Τουρκοκυπριακής οικογένειας, με επικεφαλή έναν έμπορο μαστίχας, καθώς περικλείονται από τη βίαιη περίοδο που χαρακτηρίζεται από τα γεγονότα μετά τις 21 Δεκεμβρίου 1963, το ξέσπασμα διακοινοτικών ταραχών.

Η ημερομηνία έναρξης της Πέμπτης 1ης Απριλίου είναι επίσης συμβολική καθώς συμπίπτει με την εκστρατεία της EΟΚΑ για τον τερματισμό της βρετανικής αποικιακής κυριαρχίας στο νησί, η οποία ξεκίνησε την 1η Απριλίου 1955.

Πρόσφατα τρέιλερ που κυκλοφόρησαν για την τηλεοπτική σειρά - Bir Zamanlar Kibris - από τον τουρκικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TRT1 απεικονίζονται ως χαρακτήρες στη σειρά ο Μακάριος Γ ', ο στρατηγός Γρίβας Διγενής και ο πρώην τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς.

Στα προηγούμενα τρέιλερ απεικονίζονται επίσης δολοφονίες γυναικών και παιδιών, καθώς και πτώματα πεταγμένα σε μαζικό τάφο.

Η σειρά έχει προγραμματιστεί για 26 επεισόδια – μέσα σε τρεις σεζόν – και θα περιλαμβάνει επίσης τα γεγονότα του 1967, που λήγει με την τουρκική εισβολή το 1974.

ΠΗΓΗ: The Cyprus Mail

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ