Νέο σιγκλ από τον Freedom Candlemaker

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 31.5.2021

«Το τραγούδι «I Am Love» είναι ένας ύμνος στην όμορφη όψη των πραγμάτων. Είναι ένα τραγούδι για την αποδοχή, την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, την παραδοχή, χωρίς ντροπή και ενοχή του ποιος πραγματικά είναι ο καθένας και πώς συνδεόμαστε ο ένας με τον άλλο. Σε ένα κόσμο που έχει γίνει πολύ επιθετικός, με τον άνθρωπο αποκομμένο και φοβισμένο, το τραγούδι έρχεται να ρίξει φως στην κρυμμένη τρυφερότητά μας για να μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε.»


Η τελευταία δημιουργία του Freedom Candlemaker «I Am Love» ωθεί τον καλλιτέχνη σε μια πορεία ανακάλυψης, σε μια διαδικασία αυτογνωσίας, εξερεύνησης και εναγκαλισμού της πραγματική ουσίας του εαυτού του. Το κομμάτι παρουσιάζει ένα επαναλαμβανόμενο μάντρα, καθώς η ενορχήστρωση βαδίζει σε μια συναρπαστική κινηματογραφική μορφή αφήγησης, όπου μέσα από τους ήχους του πιάνου, των φωνητικών και των συνθεσάιζερ φωτίζεται η σαφήνεια του κομματιού. 

Δημιουργώντας μια προσωπική ωδή στην αγάπη, η επαφή με την εσωτερική αντίληψη αλλά και τα οπτικά ερεθίσματα που αποθηκεύονται στο υποσυνείδητο, ενίσχυσαν τον Freedom Candlemaker για τη σύλληψη του κομματιού. «Πάντα δουλεύω με εικόνες και αισθήσεις για να φτιάξω μουσική και μέσα σε αυτό το κομμάτι ήθελα να παρουσιάσω την αίσθηση καθαρότητας, αλήθειας και του κρυστάλλινου φωτός που νιώθω να εκπορεύεται από το μυαλό μου τον τελευταίο καιρό», εξηγεί ο Freedom Candlemaker. Με το ξεδίπλωμα των μουσικών στρωμάτων, τα συνοδευτικά χορωδιακά φωνητικά δημιουργούν μια ιδέα μετάβασης σε ένα συμβολικό σημείο, όπου η έννοια τη αγάπης αποκτά σχήμα και γίνεται όλο και πιο κατανοητή σαν συναίσθημα.

 «Όπως τα διάφορα στρώματα της ύπαρξής μας ξεδιπλώνονται καθώς πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στην κατανόηση του ποιοι πραγματικά είμαστε και συνδεόμαστε με την πνευματική μας ουσία, το ίδιο κάνουν και τα διάφορα χρώματα και στρώματα της μουσικής».

Το «I Am Love» είναι ο ακόλουθος του single «Gold» (2020) καθώς και του ντεμπούτου δίσκου του σαν Freedom Candlamaker από το 2019 «Beaming Light», το οποίο κυκλοφόρησε με την Inner Ear Records. Αυτή ήταν και η πρώτη κυκλοφορία του με το όνομα Freedom Candlemaker - μια μετάφραση του ονόματος του καλλιτέχνη Λευτέρη Μουμτζή στα αγγλικά. Στο παρελθόν ο Μουμτζής είχε κυκλοφορήσει προηγούμενα άλμπουμ ως Lefteris Moumtzis και J.Kriste Master of Disguise, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί βασικό μέλος του συγκροτήματος Trio Tekke.







Freedom Candlemaker - I Am Love


Ι am love


It's begun


In the sun


I am love


I am love


It's begun


In the sun


We are one


 


I am free


On the bridge


I can see


All there is


There we merge


and resurge


There's no shame, no guilt to feel


 


And as I push open the door


I am not playing a role no more


It's the final step of the way


 


I am love


It's begun


I am free


I'm at ease


On the bridge


Safe inside


I’m not standing in my light


I'm not standing in my light


 


And as I push open the gate


I can see it's not too late to go


Take me as I am, I am yours


I am yours


I am love


 


I am love


I am love


I am love


Συντελεστές


Λευτέρης Μουμτζής: Φωνή, πιάνο, synths


Αντρέας Τραχωνίτης: Κρουστά, programming


Eleni Era και Nama Dama: Φωνητικά


Δημήτρης Γιασεμίδης: Τρομπόνι


Στίχοι και μουσική Λευτέρης Μουμτζής 


Παραγωγή Λευτέρης Μουμτζής  και Αντρέας Τραχωνίτης


Ηχογράφηση και μίξη Αντρέας Τραχωνίτης στο στούντιο eleven63, Κύπρος


Μάστερινγκ Γιάννης Χριστοδουλάτος , Sweetspot Productions, Ελλάδα


Φωτογραφία: Χρίστος Χατζηχρίστου 

Social Media: 

Facebook: https://www.facebook.com/LefterisMoumtzis/

Instagram: https://www.instagram.com/freedom_candlemaker/

Το τραγούδι είναι διαθέσιμο εδώ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ