Πρεμιέρα σήμερα για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.6.2021

Tο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου σηκώνει αυλαία σήμερα, για δεύτερη χρονιά σε συνθήκες πανδημίας και με εφαρμογή υγειονομικών μέτρων, όπως η πληρότητα 50%.


Πρεμιέρα κάνει με την παράσταση (Somewhere) beyond the cherry trees του Πρόδρομου Τσινικόρη, στην Πειραιώς 260, που επανενεργοποιείται μετά από μία σεζόν απουσίας.

Η παράσταση χαρακτηρίζεται, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ, ως μια post-documentary παράσταση βασισμένη στον Βυσσινόκηπο του Άντον Τσέχωφ.

«Πώς διαχειρίζονται οι τσεχοφικοί χαρακτήρες το τραύμα της απώλειας; Τι μπορεί να συμβαίνει στη ζωή τους μετά τον εκτοπισμό από την οικογενειακή εστία και σε τι είδους νέα αρχή προσβλέπουν; Αν ο Βυσσινόκηπος αποτελούσε προάγγελο των επαναστάσεων που θα ακολουθούσαν στη Ρωσία, ποιες εναλλακτικές θα μπορούσαν να φανταστούν οι ήρωές του για την επόμενη μέρα σήμερα, σε μια ακόμα εποχή που οι σταθερές του ιδιωτικού, κοινωνικού και οικονομικού βίου κλυδωνίζονται συθέμελα;», είναι η περιγραφή του έργου.

Αξιοποιώντας την εμπειρία του στο θέατρο-ντοκιμαντέρ, ο Πρόδρομος Τσινικόρης εμπνέεται από το κλασικό έργο και επιχειρεί να φανταστεί σε περιβάλλον σημερινό τη συνέχεια της ιστορίας, προστίθεται.

Συνολικά στο φεστιβάλ, που θα διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβριο, προγραμματίζονται περισσότερες από 80 παραγωγές, που δίνουν προτεραιότητα στην ελληνική δημιουργία.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ