Το κοντέινερ της δημιουργίας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 29.6.2021

Ο αποθηκευτικός χώρος του σχολείου ΤΕΣΕΚ Μακάριος Γ΄, τα λεγόμενα «containers» ήταν η διέξοδος ηρεμίας και απόλυτης δημιουργικότητας για το τμήμα ΕΔ3 –Ειδικότητα Διακοσμητικής. Με την καθοδήγηση της Μαίρης Φανή, εκπαιδεύτρια Διακοσμητικής οι μαθητές διακόσμησαν με σχέδια το εξωτερικό των κοντέινερ στα πλαίσια του μαθήματος Διακοσμητικής για το σχολικό έτος 2020-2021.




«Δίδαξα για τρία χρόνια στους μαθητές και φέτος είχα την τιμή να είμαι και η υπεύθυνη του τμήματος.Μια χρονιά με μάσκες προστασίας, δύσκολη, απαιτητική, κουραστική με μετρημένες κινήσεις και το φόβο λόγο της πανδημίας…... Μα να που τα «ψυχρά containers» μας έδωσαν τη δύναμη, τη χαρά, το χρώμα να συνεχίσουμε ως το τέλος!» αναφέρει η κ.Φανή.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός των containers αποτελεί μορφή δημόσιας τέχνης και καλλιτεχνικής έκφρασης που αλλάζει την εικόνα του αστικού περιβάλλοντος μεταφέροντας κοινωνικά μηνύματα και αισθητικά ερεθίσματα. Οι μαθητές αφιέρωσαν ώρες, από τον πολύτιμό τους χρόνο, δούλεψαν Σαββατοκυρίακα, βράδια και διαλείμματα.

« Τα σχέδια απεικονίζουν πουλιά και κλαδιά με χρώμα στην μία πλευρά.Θετικότητα, αισιοδοξία, ελευθερία, η δύναμη και η αλήθεια της φύσης.Μαυρόασπρο πρόσωπο και χέρια, χέρια της δύναμης, χέρια που δίνουν και στέλνουν ευχές, να αγαπάς….. να ονειρεύεσαι …..να γελάς…… σχέδια βασισμένα στο ταξίδι της ζωής, απεικονίζουν την άλλη μεριά.» προσθέτει.



PowerPoint Presentation
PowerPoint Presentation
PowerPoint Presentation
PowerPoint Presentation
PowerPoint Presentation
PowerPoint Presentation
PowerPoint Presentation

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ