Ποια είναι η Cécile Giroire που ανέλαβε τις ελληνικές αρχαιότητες του Λούβρου;

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.8.2021

Νέα επικεφαλής έχει το Τμήμα Ελληνικής, Ρωμαϊκής και Ετρουσκικής Τέχνης του Λούβρου αφού εδώ και λίγες ημέρες η Cécile Giroire ανέλαβε τη θέση, διαδεχόμενη την Françoise Gaultier, η οποία την κατείχε από το 2013.


H Giroire ξεκίνησε την καριέρα της στο τμήμα του Τμήματος Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων του Λούβρου και το 2001 εντάχθηκε στην επιμελητική υπηρεσία του Εθνικού Ινστιτούτου Κληρονομιάς. Στο τμήμα Ελληνικών , Ρωμαϊκών και Ετρουσκικών Αρχαιοτήτων ανήκει από το 2003 ως υπεύθυνη για τις συλλογές ψηφιδωτών και εικαστικών τεχνών από τη Ρωμαϊκή περίοδο (ασημικά, ασημικά, γυαλί, κεραμικά, ξύλο, οστά και ελεφαντόδοντο) ενώ συνεπιμελήθηκε την έκθεση «Ρωμαϊκή Τέχνη από το Λούβρο» η οποία παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ το 2007 και το 2008 και κατόπιν στην Αρλ (2008-09).

Το 2013 επιμελήθηκε την έκθεση «Μεταξύ ξηράς και θάλασσας – Το εξαιρετικό κρητιδογραφικό ρωμαϊκό μωσαϊκό στο Λοντ». Επίσης ήταν συν-επιμελήτρια της έκθεσης αφιερωμένη στον αυτοκράτορα Αύγουστο που παρουσιάστηκε στο Scuderie del Quirinal στη Ρώμη και στη συνέχεια στο Grand Palais το 2013 και το 2014.  Το 2015, επιμελήθηκε την έκθεση «Argenterie du Louvre – Le Tresor de Boscoreale» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Σόφιας.

Διδάσκει στη Σχολή του Λούβρου (από την οποία έχει αποφοιτήσει και η ίδια)  «Ιστορία της Τέχνης και της Αρχαιολογίας του Ρωμαϊκού κόσμου».

Φωτογραφία: AP Photo / Amr Nabil

THE ART NEWSPAPER GREECE

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ