Το 2021 μέσα από τα βραβεία του διαγωνισμού φωτογραφίας ΜΟΝΟ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 26.8.2021

Ένα όμορφο και σπαρακτικό τοπίο από τον Καναδά, ένα υποβλητικό πορτρέτο και μια υποβρύχια εικόνα που μας κάνει να ανατριχιάζουμε ήταν οι νικητές των Mono Awards 2021.


Με έπαθλο $12.500, τα βραβεία Mono 2021 κάλεσαν φωτογράφους να δηλώσουν συμμετοχή σε μία από τις τρεις κατηγορίες: Άνθρωποι, Τοπία και Ζώα.

Οι φωτογράφοι Νταϊάνα Φέρνι, Μελ Σινκλέρ και Σούζαν Σβεντέκ, έλαβαν τα κορυφαία βραβεία για το 2021.

Τα βραβεία Mono διοργανώνονται για τρίτη χρονιά και έχουν καταφέρει να γίνουν ο μεγαλύτερος διαγωνισμός της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, αφιερωμένος στην τέχνη της μονόχρωμης και ασπρόμαυρης φωτογραφίας. Ο ετήσιος διαγωνισμός φιλοξενείται από το περιοδικό Australian Photography and Capture.

Από τότε που ξεκίνησε, το 2019, ο διαγωνισμός παρουσίασε το έργο μερικών από τους πιο ταλαντούχους και δημιουργικούς φωτογράφους της περιοχής.



Οι νικητές

1ο Βραβείο, Ζώα: Diana Fernie, Just Chill.

Η εικόνα ενός κροκόδειλου της Νταϊάνα Φέρνι κέρδισε το κορυφαίο βραβείο στην κατηγορία Ζώα. Ο τίτλος της φωτογραφίας είναι "Just Chill" και είναι τα λόγια που είπε στον εαυτό της καθώς πλησίαζε τον κροκόδειλο στο έλος των Jardines de la Reina στην Κούβα.



1ο Βραβείο, Τοπία: Melanie Sinclair, Pick up Sticks.

Η Μελ Σινκλέρ κέρδισε στην κατηγορία Τοπία με μια ημι-αφηρημένη φωτογραφία που οι κριτές επέλεξαν γιατί θεώρησαν πως έχει μια μαγευτική ποιότητα. Τραβήχτηκε στο Icefields Parkway του Καναδά και έχει τον πολύ ταιριαστό τίτλο "Pick-Up Sticks" καθώς απεικονίζει σωρούς δέντρων που προσβλήθηκαν από σκαθάρι πεύκου και καταστράφηκαν.



1ο Βραβείο, Άνθρωποι: Susan Sventek, Penitent.

Το απρόσωπο πορτρέτο της Σούζαν Σβεντέκ, με τίτλο "Penitent", κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία Άνθρωποι του φετινού διαγωνισμού. Τραβήχτηκε στο στούντιό της και, όπως εξηγεί η φωτογράφος, ήθελε να δημιουργήσει «μια εικόνα που να προκαλεί τη σκέψη αλλά να μην είναι ένα τυπικό πορτρέτο».



Οι υπόλοιποι φιναλίστ

2η θέση, Ζώα: Ashlee Karas, Two to Tango.

3η θέση, Ζώα: Andrew Dickman, Go Lassie Go.

4η θέση, Ζώα: Daniel Towns, Shepherd on the Shoreline.

5η θέση, Ζώα: Diana Fernie, Different.

2η θέση, Τοπία: Tebani Slade, Winter Playground.

3η θέση, Τοπία: Graeme Gordon, Night at the Opera.

4η θέση, Τοπία: Paula McManus, Swamp Secrets.

5η θέση, Τοπία: Wayne Riley, Bullseye.

2η θέση, Άνθρωποι: Cody Nahirny, A moment inside a moment.

3η θέση, Άνθρωποι: Karen Waller, Scott.

4η θέση, Άνθρωποι: David Cossini, A study for Vimel.

5η θέση, Άνθρωποι: Reza Bagheri, Hope.

LiFO

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ