Έφυγε ο λογοτέχνης, κριτικός και δημοσιογράφος Πανίκος Παιονίδης

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 2.9.2021

Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 96 ετών ο σημαντικός Κύπριος λογοτέχνης, κριτικός και δημοσιογράφος Πανίκος Παιονίδης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου.


Ο Πανίκος Παιονίδης γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1925. Φοίτησε στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας. Στα χρόνια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου υπηρέτησε για τρία έτη στην Κυπριακή Εθελοντική Δύναμη. Ακολούθως φοίτησε σε Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στον κλάδο Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών και σε συνέχεια αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Σόφιας. Στη Σόφια, όπου παρέμεινε για 10 περίπου χρόνια, εργάστηκε ως Διευθυντής της Ελληνικής Υπηρεσίας του εκεί Ραδιοφωνικού Σταθμού. Στην Βουλγαρία εξέδωσε δύο  συλλογές διηγημάτων.

Επέστρεψε στην Κύπρο το 1958. Το 1959 εξέδωσε το περιοδικό  Νέα Εποχή. Ταυτοχρόνως πρωτοστάτησε στην δημιουργία της Οργάνωσης Νεολαίας ΕΔΟΝ. Στη συνέχεια εργάστηκε ως συντάκτης στην εφημερίδα Χαραυγή και εκδότης της εφημερίδας Δημοκρατία. Ασχολήθηκε συστηματικά με την κριτική λογοτεχνίας, θεάτρου, κινηματογράφου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ