Βραβείο Ζαχάρωφ: Οι Τρεις Φιναλίστ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 14.10.2021

Μετά από κοινή ψηφοφορία των επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και  Ανάπτυξης την σήμερα, οι φιναλίστ για το Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης είναι οι εξής:


·       Μια ομάδα Αφγανών γυναικών που αγωνίζεται για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα τους

59231160_101


·       Η πρώην προσωρινή πρόεδρος της Βολιβίας Jeanine Áñez

56942314_303


·       Ο Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης και ακτιβιστής κατά της διαφθοράς Alexei Navalny

2021-03-12T115113Z_311222121_RC2N9M9F3IKE_RTRMADP_3_RUSSIA-POLITICS-NAVALNY


Διαβάστε περισσότερα για τις υποψηφιότητες εδώ

Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ο πρόεδρος και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων) θα επιλέξουν τον τελικό νικητή την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου. Η ανακοίνωση θα γίνει την ίδια μέρα στην ολομέλεια του ΕΚ στις 16:00 ώρα Κύπρου. Η τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στο ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 15 Δεκεμβρίου.

Ιστορικό

Το Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης απονέμεται σε ετήσια βάση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το βραβείο θεσπίστηκε το 1988 προς τιμήν των ατόμων και οργανώσεων που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Πήρε το όνομά του από τον Σοβιετικό φυσικό επιστήμονα και πολιτικό αντιφρονούντα Αντρέι Ζαχάρωφ και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ.

Την προηγούμενη χρονιά, το Κοινοβούλιο απένειμε το βραβείο στη δημοκρατική αντιπολίτευση της Λευκορωσίας, η οποία εκπροσωπείται από το Συμβούλιο Συντονισμού, μια πρωτοβουλία θαρραλέων γυναικών και προσωπικοτήτων της πολιτικής και της κοινωνίας των πολιτών.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ