Αιτήσεις από καλλιτέχνες για εξάμηνη υποτροφία δέχεται το Κέντρο Αριστείας CYENS

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 15.11.2021

Το Κέντρο Αριστείας CYENS καλεί καλλιτέχνες που εργάζονται στο μεταίχμιο  μεταξύ επιστημών τεχνολογίας και τεχνών να υποβάλουν αίτηση για μια 6μηνη υποτροφία (fellowship) που θα αφορά μια από τις 21 προκλήσεις που έχουν καθοριστεί  από 12 Περιφερειακά Κέντρα STARTS (Science, technology and arts)  και τα τοπικά τους δίκτυα εμπειρογνωμόνων, επιχειρηματιών και τοπικών ηγετών.


Ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας αναφέρει ότι «το Repairing the Present γεννήθηκε από την πεποίθηση ότι οι λύσεις στα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας πρέπει να προέρχονται από την κατανόηση των τοπικών και περιφερειακών ιδιαιτεροτήτων προτού μεταφραστούν σε παγκόσμιο επίπεδο».

Με βάση αυτό το σκεπτικό καλούνται καλλιτέχνες «να σκεφτούν παγκόσμια και να δράσουν τοπικά για να επιδιορθώσουν το παρόν και να χτίσουν το μέλλον που χρειάζεται ο κόσμος μας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τo σύνολο των υποτροφιών (fellowships) ενθαρρύνουν τους καλλιτέχνες να ασκήσουν κριτική στο παρόν, να αμφισβητήσουν τις υπάρχουσες πρακτικές σε διαφορετικούς κλάδους, να εξερευνήσουν πέρα ​​από τους τρέχοντες περιορισμούς, να ξανασκεφτούν το βιώσιμο μέλλον, να μάθουν από το ερευνητικό πεδίο και να συνεργαστούν στενά με ειδικούς για να φέρουν στο τραπέζι καλλιτεχνικές λύσεις σε ζητήματα που μας αφορούν όλους».

Κάθε υποτροφία (fellowship) έχει προϋπολογισμό 40.000 ευρώ.

Οι καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για έως και 3 διαφορετικές προκλήσεις.

Επίσης, «οι καλλιτέχνες που υποβάλλουν αίτηση για περισσότερες από μία προκλήσεις θα είναι τελικά επιλέξιμοι για μόνο μια από αυτές».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προκλήσεις και το ανοιχτό κάλεσμα, ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://www.starts.eu/starts-regional-centres-repairing-the-present/.

Σημειώνεται ότι «η πρωτοβουλία S+T+ARTS είναι ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποσκοπεί στην εισαγωγή καλλιτεχνικών προοπτικών στη διαδικασία καινοτομίας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων της σημερινής κοινωνίας».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ