Διάκριση για ταινία στην οποία συμμετέχει η Κύπρια ηθοποιός Δάφνη Αλεξάντερ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.12.2021

Μετά την επίσημη πρώτη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», η ταινία μικρού μήκους «Πρώτο Μπάνιο» σε σκηνοθεσία και σενάριο του Αλέξανδρου Κωστόπουλου απέσπασε εύφημο μνεία (Special Recognition) στη διεθνή πρεμιέρα της, στο Foyle Film Festival της Βόρειας Ιρλανδίας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ταινία διαγωνίστηκε μεταξύ 25 ταινιών στο τμήμα «Lights in Motion», του οποίου ο νικητής επιλέγεται αυτόματα προς εξέταση για το βραβείο Όσκαρ Μικρού Μήκους.

Στην ταινία παίζουν οι Μαργαρίτα Καλαματιανού, Πέτρος Λαγούτης και η Κύπρια, Δάφνη Αλεξάντερ.

Η ταινία πραγματεύεται το μεταναστευτικό και παρουσιάζει με αλληγορική ματιά τη στάση των δυτικών κοινωνιών απέναντι στο πρόβλημα.

Σύμφωνα με την υπόθεση της ταινίας, μια οικογένεια πηγαίνει για μπάνιο την τελευταία μέρα των καλοκαιρινών τους διακοπών. Η μικρή Μαργαρίτα θέλει να κάνει το πρώτο της μπάνιο χωρίς μπρατσάκια, αλλά οι γονείς της θέλουν να το αναβάλουν για το επόμενο καλοκαίρι.

Η ταινία προβλήθηκε επίσης στο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και θα συνεχίσει το ταξίδι της στο Διεθνές Φεστιβάλ της Τεργέστης.

ΚΥΠΕ / ΔΝ / ΑΓΚ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ