Βερόνικα Φορκέ: Έδωσε τέλος στη ζωή της η «Κίκα» του Αλμοδόβαρ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 14.12.2021

Η Ισπανίδα ηθοποιός Βερόνικα Φορκέ, η οποία είχε ερμηνεύσει τον χαρακτήρα της «Κίκα» στην ομώνυμη ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, έδωσε τέλος στη ζωή της. Όπως έγινε γνωστό από πηγές της αστυνομίας, η σωρός της βρέθηκε στο σπίτι της στη Μαδρίτη.


Γεννημένη στη Μαδρίτη το 1955, η Βερόνικα Φορκέ ήταν κόρη του σκηνοθέτη Χοσέ Μαρία Φορκέ και της συγγραφέως Κάρμεν Βάθκεθ-Βίγκο. Η 66χρονη ηθοποιός, ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς του ισπανικού κινηματογράφου κατά τις δεκαετίες του 1980 και 1990, με τους ρόλους της στις ταινίες «Μια ζωή ταλαιπωρία» και «Ματαντόρ» του Πέδρο Αλμοδόβαρ να ξεχωρίζουν. Έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο υπό τη διεύθυνση του πατέρα της στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και στην πορεία της βραβεύτηκε με τέσσερα βραβεία Γκόγια μεταξύ των οποίων αυτό της καλύτερης ηθοποιού (1988 και 1994 για την «Κίκα») και του καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου (1987 και 1988). Ερμήνευσε ρόλους τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση.



https://www.youtube.com/watch?v=KjAVYKRTT1U&t=79s

elculture.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ