Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο Άντι Φλέτσερ, ιδρυτικό μέλος των Depeche Mode

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 27.5.2022

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο Άντι Φλέτσερ, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του θρυλικού συγκροτήματος Depeche Mode.


Την είδηση γνωστοποίησε το ίδιο το συγκρότημα, με ανάρτηση στα social media.

«Είμαστε συγκλονισμένοι και γεμάτη θλίψη με τον πρόωρο θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, μέλους της οικογένειάς μας και συμπαίκτη του συγκροτήματος Άντι ‘Φλετς’ Φλέτσερ», αναφέρεται στην ανάρτηση.





Δημιουργήθηκε στο Basildon στα τέλη της δεκαετίας του 1970, το συγκρότημα είχε 14 άλμπουμ στα τοπ δέκα στο Ηνωμένο Βασίλειο και διεθνή επιτυχία με τραγούδια όπως τα Enjoy The Silence, Personal Jesus και Just Can’t Get Enough.

Το συγκρότημα συνέχισε λέγοντας στη δήλωσή του: «Ο Φλέτς είχε μια αληθινή καρδιά από χρυσό και ήταν πάντα εκεί όταν χρειαζόσουν υποστήριξη, μια ζωντανή συζήτηση, ένα καλό γέλιο ή ένα παγωμένο pint. Η καρδιά μας είναι με την οικογένειά του και σας ζητάμε να τους κρατήσετε στις σκέψεις σας και να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ο Φλέτσερ γεννήθηκε το 1961 στο Nottingham και μετακόμισε στο Basildon όπου στα τέλη της δεκαετίας του 1970 δημιούργησε το συγκρότημα Composition Of Sound μαζί με τον Martin Gore και τον Vince Clarke. Με τη στρατολόγηση του τραγουδιστή Dave Gahan άλλαξαν το όνομά τους σε Depeche Mode και το κουαρτέτο συνέχισε να απολαμβάνει συνεχόμενες επιτυχίες στις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα.

Με την αποχώρηση του Clarke, ο οποίος δημιούργησε τους Yazoo και μετά τους Erasure, ο Gore έγινε ο επικεφαλής τραγουδοποιός και, με την προσθήκη του Alan Wilder, ο ήχος του συγκροτήματος πήρε μια πιο σκοτεινή, πιο gothic τροπή. Συνέχισαν να απολαμβάνουν τεράστια διεθνή επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του '80 και στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Ο Φλέτσερ αφήνει πίσω του μια σύζυγο, την Γκρέιν, με την οποία ήταν παντρεμένος για σχεδόν 30 χρόνια, και δύο παιδιά, τη Μέγκαν και τον Τζο.

Εμφανίστηκε σε όλα τα στούντιο άλμπουμ των Depeche Mode μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των Songs Of Faith And Devotion το 1993 και Ultra το 1997 που και τα δύο έφτασαν στο Νο 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Χωρίς να είναι ο τραγουδιστής ή ο κύριος τραγουδοποιός, ο Φλέτσερ συχνά θεωρούνταν τα τελευταία χρόνια από τους θαυμαστές ως η φιγούρα μάνατζερ μέσα στο συγκρότημα, φροντίζοντας την επιχειρηματική πλευρά ενός γκρουπ που πιστώθηκε με την πώληση περισσότερων από 100 εκατομμυρίων δίσκων παγκοσμίως. Το 2013 είπε σε έναν δημοσιογράφο ότι ήταν «ο ψηλός στο παρασκήνιο, χωρίς τον οποίο αυτή η διεθνής εταιρεία που ονομάζεται Depeche Mode δεν θα λειτουργούσε ποτέ».



Στο ντοκιμαντέρ 101 του 1989 του σκηνοθέτη D A Pennebaker, το οποίο βασίστηκε γύρω στην 101η ημερομηνία της περιοδείας του συγκροτήματος Music For The Masses, ο Φλέτσερ υποτιμούσε ακόμη περισσότερο τον ρόλο του, λέγοντας «Ο Μάρτιν είναι ο τραγουδοποιός, ο Άλαν ο καλός μουσικός, ο Ντέιβ τραγουδιστής, και εγώ κάνω διάφορα».

Το συγκρότημα μπήκε στο Rock And Roll Hall Of Fame το 2020.




Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ