Ο Νοέμβριος στο Ριάλτο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 15.10.2018

Μουσική, θέατρο, κινηματογράφος και χορός συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Θεάτρου Ριάλτο και για το μήνα Νοέμβριο.




  • Μουσική | Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, 20:30


Ein Deutsches Requiem

Johannes Brahms

(120’)

Ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας. Δύο χορωδίες, η  'HXOS-Chor Berlin και η Χορωδία Δωματίου «Πολυφωνία» από τη Λευκωσία, ανεβάζουν το έργο αυτό με τίτλο Ένα Γερμανικό Ρέκβιεμ υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κύπριου διευθυντή χορωδίας Στέλιου Χατζηκτωρή. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, με ένα πρόγραμμα για a capella, η 'HXOS-Chor Berlin θα ταξιδέψει τους ακροατές στον θαυμαστό κόσμο των ηχοχρωμάτων της χορωδιακής μουσικής, ενώ στο δεύτερο, το κοινό θα βιώσει τους συγκινητικούς ήχους του ρέκβιεμ με το παρηγορητικό του άγγελμα.

€12 / €8



  • Μουσική| Σάββατο 3 Νοεμβρίου, 19:30


Ιχνηλατώντας Πόλεις Ελληνικές

Πνευματικός Όμιλος Λεμεσού

(120’)

Μια ενδιαφέρουσα και συγκινητική βραδιά με τα ωραιότερα τραγούδια που έχουν γραφτεί για πόλεις και λιμάνια ελληνικά από Έλληνες και Κύπριους συνθέτες σε ενορχηστρώσεις
Μαριλίζας Παπαδούρη-Παπαγγελίδη και Francis Guy.

Σολίστ: Καλλιόπη Βέττα, Μάριος Ανδρέου, Αναστασία Guy

Συμμετέχει: το Φωνητικό Συγκρότημα «Μελωδία» του Πνευματικού Ομίλου Λεμεσού σε καλλιτεχνική διεύθυνση Βιολέτας Κακομανώλη.

Μουσικοί: Μανώλης Νεοφύτου (πιάνο), Σόφη Καραπατάκη-Χαραλάμπους (μαντολίνο- φλάουτο), Γεωργία Κόμπου (μπουζούκι, μαντολίνο), Μαριλίζα Παπαδούρη-Παπαγγελίδη (βιολοντσέλο), Δημήτρης Παπαγγελίδης (κλασική κιθάρα).

Διεύθυνση χορωδίας και Ορχήστρας: Βιολέτα Κακομανώλη, Francis Guy

€12 / €8

 

  • Θέατρο | Κυριακή 4 Νοεμβρίου, 20:30


Η Γκόλφω

Θέατρο Δέντρο

(90’)

Το εμβληματικό έργο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη αφηγείται μια τραγική ερωτική ιστορία. Η Γκόλφω και ο Τάσος, δύο νεαρά παιδιά, ορκίζονται αιώνια αγάπη. Η Γκόλφω, πιστή στον όρκο της, αρνείται τον άρχοντα που θέλει να την παντρευτεί, αλλά ο Τάσος, αψηφώντας τον δικό του, δέχεται να πάρει γυναίκα του την πλούσια νέα που του προξενεύουν.

Σκηνοθεσία/Επεξεργασία Κειμένου: Λέανδρος Ταλιώτης

Σκηνικά - Κοστούμια: Μικαέλλα Κάσινου, Μουσική: Ανδρέας Μουστούκης

Παίζουν: Άνδρια Ζηνούου, Γιώργος Κυριάκου, Κατερίνα Λουρά, Αλέξανδρος Παρίσης

Μουσικοί επί σκηνής: Βασίλης Βασιλείου, Γιάννης Κουτής, Ζαχαρίας Σπυριδάκης

€15 – €12



  • Θέατρο | Δευτέρα- Τετάρτη 5-7 Νοεμρβίου, 20:30


Buffer Fringe Festival__SATELLITE

Home Visit Europe* | Rimini Protokoll

(90’)

Τι είναι, αλήθεια, η Ευρώπη; Η θεατρική ομάδα Rimini Protokoll αντιπαραβάλλει την αόριστη ιδέα της Ευρώπης με την ατομικότητα ενός ιδιωτικού διαμερίσματος. Δεκαπέντε άτομα λαμβάνουν μέρος στην παράσταση αυτή, η οποία διαδραματίζεται σε ένα σαλόνι όπου συγκρούονται οι πολιτικοί μηχανισμοί της Ευρώπης με τις προσωπικές ιστορίες των συμμετεχόντων. Το έργο έχει ταξιδέψει σε πέντε ηπείρους, 37 πόλεις και εκατοντάδες σπίτια ανά τον κόσμο.

*Η διεύθυνση της παράστασης θα ανακοινωθεί τη μέρα της εκδήλωσης.

Σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο. Μία πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Γκαίτε Κύπρου.

Διοργάνωση: Σπίτι της Συνεργασίας.

€ 5



  • Θέατρο| Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, 20:30


Αντίο Κοπρόσκυλα

Θέατρο Διόνυσος 

16+ (80’)

Στο έργο του Φρίξου Μασούρα η τέχνη και η ζωή συγκρούονται επικίνδυνα σε μια ξεκαρδιστική τραγωδία-καθρέφτη της κυπριακής πραγματικότητας. Ένας απελπισμένος θίασος στο απόγειο της κρίσης το 2013 στην Κύπρο, αποφασίζει να δώσει την τελευταία του παράσταση: μια ληστεία τράπεζας!

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Κυριάκου, Φωτισμοί: Σεσίλια Τσελεπίδη, Σκηνικά: Ιωάννα Κυθραιώτη, Κοστούμια: Κατερίνα Ττάκκα, Moυσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης.

Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Μάριος Μεττής, Παναγιώτης Κυριάκου, Κρίστοφερ Γκρέκο, Ανδρέας Νικολαΐδης, Χρήστος Γιάγκου, Χριστόδουλος Μαρτάς, Στέλιος Μαρτάς.

€15 / €12



  • Kινηματογράφος| Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, 20:00


Styx by Wolfgang Fischer

LUX prize

(93’)

 H Europa Cinemas σε συνεργασία με το Βραβείο LUX Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου διοργανώνουν ταυτόχρονη προβολή ανά την Ευρώπη της αυστρογερμανικής ταινίας Styx του Wolfgang Fischer, μία από τις τρεις ταινίες φιναλίστ του Βραβείου LUX και νικήτρια του Βραβείου Europa Cinemas Label στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου το 2018.

Η σαραντάχρονη Rike, γιατρός που διαμένει κάπου στην Ευρώπη, αποφασίζει να σαλπάρει μόνη με το ιστιοφόρο της. Ωστόσο, οι ονειρικές διακοπές της θα λήξουν άδοξα όταν μια καταιγίδα την αποπροσανατολίζει, φέρνοντάς την κοντά σε ένα αλιευτικό σκάφος έτοιμο να βυθιστεί, στο οποίο επιβαίνουν πάνω από εκατό άνθρωποι.

Στο πλαίσιο ενός συμβολικού ευρωπαϊκού διαλόγου, θα ακολουθήσει συζήτηση μέσω live link, όπου το κοινό ανά την Ευρώπη θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τους συντελεστές της ταινίας.

Στα Γερμανικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Είσοδος ελεύθερη



  •  Happy | TedXLimassol 2018| Σάββατο 10 Νεομβρίου, 9:00 – 17:00


Εννέα ομιλητές και τρεις περφόρμερ μοιράζονται τις δικές τους ιστορίες γύρω από την έννοια της ευτυχίας. Μέσα από αυτή την ημερίδα, το TEDxLimassol θα επιχειρήσει να λύσει το «παζλ» της ευτυχίας.

Η φετινή θεματική φιλοδοξεί να εκπληρώσει τρεις από τους βασικότερους στόχους του TEDTalk: τη δημοκρατικοποίηση της γνώσης και της επιστήμης, την κινητοποίηση του κοινού ανά τον κόσμο και την ενθάρρυνση ενός εποικοδομητικού διαλόγου.

Εισιτήρια: http://www.tedxlim.com



  • Mουσική | Σάββατο 10 Νοεμβρίου, 19:55


Marnie | The MET Live in HD

(172’)

 Πρεμιέρα της σύγχρονης όπερας του Nico Muhly, σε λιμπρέτο Nicholas Wright. Η  συμπαραγωγή με την English National Opera βασίζεται στο μυθιστόρημα του Winston Graham, που είχε εμπνεύσει το ομώνυμο θρίλερ του Χίτσκοκ.

Υπό τη διεύθυνση του Robert Spano και σε σκηνοθεσία του Michael Mayer. Η διανομή περιλαμβάνει τη mezzo-soprano Isabel Leonard στον ομώνυμο τίτλο, τον βαρύτονο Christopher Maltman και τους Janis Kelly, Denyce Graves, Iestyn Davies στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους

€18 | €14

  • Χορός| Κυριακή 11 Νοεμβρίου, 18:00


Mayerling  | Royal Ballet

(195’)

 Η μεγάλη επιτυχία του Royal Ballet σε μουσική Franz Liszt, διασκευή/ενορχήστρωση: John Lanchbery και χορογραφία του Kenneth Macmillan είναι βασισμένη στα γεγονότα του θανάτου του πρίγκηπα Rudolf της Αυστρίας και της ερωμένης του Baroness Mary Vetsera. Μια χορογραφία και μια παράσταση που έχουν περάσει στην ιστορία για το πάθος, την κίνηση –  την τελειότητα στον χορό.

€15 /€10



  • Μουσική | Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, 20:30


Η Θαλασσινή Ωδή του Fernando Pessoa και τα Fados της Εφηβείας μου

Αλίκη Καγιαλόγλου

 (90’)

Μια μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στην ποιητική σύνθεση του Πορτογάλου ποιητή και σε παλιά φάντος της Λισαβόνας, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.

Μέσα από την ευρηματική καλλιτεχνική προσέγγιση της Αλίκης Καγιαλόγλου, ένα κείμενο μετουσιώνεται σε ένα μεγάλο τραγούδι. Ένα τραγούδι απέραντο όπως η θάλασσα, που γεννά σκέψεις, ξυπνά τις αισθήσεις και επαναφέρει στη μνήμη την ξεχασμένη τρυφεράδα που νιώθει κανείς όταν ακούει παραμύθια και τραγούδια της παιδικής ηλικίας.

Πιάνο:  Αλέξανδρος Αβδελιώδης

€15 / €10



  • Μουσική | Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, 20:30


Η Ομορφιά της Μπαρόκ

Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

(90’ )

Μια συναυλία με έργα γνωστών συνθετών  της εποχής Μπαρόκ που σίγουρα θα ευχαριστήσει.

J. S. Bach: Οβερτούρα από την Ορχηστρική Σουίτα αρ. 3 σε Ρε μείζονα, BWV 1068

  1. G. Ph. Telemann: Κοντσέρτο για βιολί και έγχορδα σε Φα μείζονα “per l’orchestra di Dresda”,


TWV 51:F4 *

  1. W. A. Mozart: Συμφωνία αρ. 29 σε Λα μείζονα, K. 201

  2. J. C. Bach: Εισαγωγή και Σουίτα από την όπερα Amadis de Gaule*


*Παγκύπρια πρεμιέρα

Μαέστρος: Reinhard Goebel

€12/ €7/ €5



  • Χορός| Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, 20:00


7ο Συμπόσιο Λαογραφίας

Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού

(120’ )

 Έναρξη του συμποσίου “Οι Ποιητικοί Διάλογοι στις παραδόσεις της Κύπρου, της Καρπάθου, της Κάσου και της Κρήτης” με μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση, όπου τα Κυπριακά Τσιαττίσματα συναντούν τις μαντινάδες της Καρπάθου, της Κάσου και της Κρήτης. Ένα συναπάντημα με χορούς και τραγούδια από όλα τα νησιά με τη συμμετοχή σπουδαίων παραδοσιακών ποιητάρηδων και μαντιναδόρων, οργανοπαικτών και πρωτοχορευτών μαζί με τη Χορευτική Ομάδα του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού. Γενική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Πρωτοπαπάς.

€10 (γενική είσοδος)



  • Μουσική | Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, 20:30


Δήμητρα Γαλάνη | Καλεσμένος της ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

(120’)

Η Δήμητρα Γαλάνη παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα Β-sides της πολύχρονης καριέρας της και όχι μόνο. Τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ και δεν τα ερμηνεύει συχνά στις live παραστάσεις της.

Η Δήμητρα Γαλάνη  προσκαλεί στην παράσταση αυτή τον Μιχάλη Χατζηγιάννη για να παρουσιάσει μαζί του μια αναδρομή σε αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής μουσικής σκηνής. Δυο φωνές αισθαντικές που ταιριάζουν και θα μας συγκινήσουν ξανά, με ντουέτα μέσα από ένα απρόβλεπτο ρεπερτόριο.

€27 / € 23



  • Μουσική| Παρασκευή- Σάββατο 23-24 Νοεμρβίου, 19:30


5th Jazz and World Music Showcase

 (180’)

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης και το Θέατρο Ριάλτο διοργανώνουν για 5η χρονιά την Πλατφόρμα Jazz and World Music παρουσιάζοντας μια σφαιρική εικόνα της σύγχρονης κυπριακής μουσικής δημιουργίας.

Συμμετέχουν: Junkey Moneywise,Tree of Dawn, Αντρέας Ροδοσθένους, Τρίο SYMMETRY BAND....reloaded, Nicolas Tryphonos Quintet, Georgos Bizios Group: Renato's Journey in the Vortex, Οδυσσέας Τουμάζου Τρίο, Next Formation, Καραπατάκης/Hilenabrand/Σπυριδάκης και Καφέ Μπαλκάν.

Πραγματοποιούνται, επίσης, παρουσιάσεις, jam sessions και συναντήσεις με προσκεκλημένους από τον διεθνή μουσικό χώρο.

€10/ €6 (Γενική κάρτα εισόδου €15-€10)



  • Xορός| Τρίτη-Τετάρτη 27-28 Νοεμβρίου, 20:30


Genes & tonic

Εύη Δημητρίου

(40’)

Επί Σκηνής

Στη νέα της χορογραφική δουλειά, η Εύη Δημητρίου, συνεχίζει να αντλεί έμπνευση αλλά και να διερευνά, το δίπολο ‘άτομο-κοινωνία’. Μέσω  έντονης σωματικότητας, με αίσθηση του χιούμορ αλλά και του ρίσκου, η χορογράφος προκαλεί  κοινωνικά στερεότυπα, κοινωνικές πεποιθήσεις και προσδοκίες για το φύλο. Ένα ταξίδι που συνδυάζει την κίνηση, τον λόγο και τον ήχο που μας προκαλεί και ενεργοποιεί ταυτόχρονα.

Η παράσταση χορηγείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Στηρίζεται από τη Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού. Παραγωγή: Oμάδα Εν δράσει.

€7/ €5



  • Μουσική | Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, 20:30


Σ’ ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοΐζο

Απόστολος Ρίζος

(90’ )

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Μάνο Λοΐζο. Ο Απόστολος Ρίζος συναντά τον Μάνο Λοΐζο σε ένα μουσικό δωμάτιο, αναζητώντας το πρώτο αίσθημα των τραγουδιών - όπως τη στιγμή που γράφτηκαν από τον δημιουργό τους.

Η παράσταση διανθίζεται με ανέκδοτο υλικό και ηχογραφήσεις από το προσωπικό αρχείο του Μάνου Λοΐζου, με την ευγενική παραχώρηση της κόρης του, Μυρσίνης Λοΐζου.

Μουσικοί:

Θοδωρής Κουέλης (κοντραμπάσο, τζουράς, effects, loops)

Γιώργος Μουχτάρης (κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο, τρομπέτα, πλήκτρα, loops)

Απόστολος Ρίζος (κιθάρες, φυσαρμόνικα)

€ 12 / 10

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

«Origins» | Αιμίλιος Κουτσοφτίδης, Στας και Μαργαρίτα Παράσχου

«Origins» | Αιμίλιος Κουτσοφτίδης, Στας και Μαργαρίτα Παράσχου

«Origins» | Αιμίλιος Κουτσοφτίδης, Στας και Μαργαρίτα Παράσχου

Έκθεση «Αγορά: Η δημιουργία» | 12 σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία της Δημοτικής Αγοράς Λευκωσίας

Έκθεση «Αγορά: Η δημιουργία» | 12 σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία της Δημοτικής Αγοράς Λευκωσίας

Έκθεση «Αγορά: Η δημιουργία» | 12 σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία της Δημοτικής Αγοράς Λευκωσίας

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...