Παράθυρο logo
«Ο χώρος μου του άλλου» στο Σπίτι της Κύπρου
Δημοσιεύθηκε 19.12.2024
«Ο χώρος μου του άλλου» στο Σπίτι της Κύπρου

Η συνύπαρξη των εικαστικών φωνών διαπλέκεται μέσω της καλλιτεχνικής διανόησης και επεξεργασίας διερευνώντας τα ενδιάμεσα, το άδυτο, το απρόβλεπτο.

Ομαδική έκθεση, με τίτλο «Ο χώρος μου του άλλου», πραγματοποιείται από τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2024, στο Σπίτι της Κύπρου, στην Αθήνα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου 2025. 

Για την έκθεση

Η ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «Ο χώρος μου του άλλου» σε επιμέλεια της Στέλλας Χριστοφή διαπραγματεύεται τη διαλογική σχέση μεταξύ όντων, ανθρωπίνων και μη. Δημιουργεί προβληματισμούς για μία διερεύνηση στον ενδιάμεσο χώρο του Είναι και του Άλλου για το πώς επιτυγχάνεται και μέσα σε ποια όρια. 

Matthew 25:31-46, for I was hungry, thirsty, stranger, naked, sick, prisoner, a Uranian, a faggot – Incident 07, 2022, Ύφασμα βέλβετ, 103 X01εκ. Ανδρέας Μαλλουρής. Ευγενική παραχώρηση του καλλιτέχνη.

 

Η απόσταση και η οικειότητα ως τρόπος εμπλοκής και συσχέτισής μας με τον άλλο εγείρει κάποια ερωτήματα. Πώς συμβιώνουμε με τον άλλο; Πώς αντικατοπτρίζεται ο εαυτός στον χώρο του άλλου; Στην προτεινόμενη έκθεση, η συνύπαρξη των εικαστικών φωνών διαπλέκεται μέσω της καλλιτεχνικής διανόησης και επεξεργασίας διερευνώντας τα ενδιάμεσα, το άδυτο, το απρόβλεπτο ή το φάντασμα του Εαυτού και του Άλλου μέσα από διαδικασίες νοητικής διείσδυσης, συμπλοκής, ενσυναίσθησης και συμβίωσης επιχειρώντας να τονίσει τις δυνητικές σχέσεις μεταξύ των υποκειμένων μέσα από τις ανθρωπολογικές, κοινωνικές και πολιτισμικές καταβολές. 


 Η επίσκεψη, 2024,, Χρώματα λαδιού σε καμβά,  2 χ 2 μ. Ηλίας Παπαηλιάκης. νΕυγενική παραχώρηση του καλλιτέχνη.

 

Στην έκθεση συμμετέχουν Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες: Κρις Ακορδαλίτης, Αμαλία Βεκρή, Γιώργος Καζάζης, Αντώνης Κανέλλος, Ανδρέας Μαλλουρής, Παναγιώτης Μιχαήλ, Άγγελος Παπαδημητρίου, Ηλίας Παπαηλιάκης, Βίκυ Περικλέους, Νάνα Σαχίνη, Πάνος Σκλαβενίτης, Μαργαρίτα Τσουλουχά, Δήμητρα Χανιώτη, Ερατώ Χατζησάββα, Θάλεια Χιώτη, Στέλλα Χριστοφή, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, VASKOS.

Πληροφορίες

«Ο χώρος μου του άλλου» | Ομαδική έκθεση σε επιμέλεια Στέλλας Χριστοφή

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη: 10.00-18.00 & Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10.00-15.00.

Χώρος έκθεσης: Σπίτι της Κύπρου, Αθήνα

Διάρκεια: Μέχρι 10 Ιανουαρίου 2025