φεβρουαριος, 2018

This is a repeating event

27φεβ20:3021:30ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ| JOHN WATERS20:30 - 21:30

more

λεπτομερειες

Το Φεστιβάλ “Εικόνες και όψεις του εναλλακτικού κινηματογράφου” αποτελεί μια πρωτοβουλία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών  του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Brave New Culture.

Με ένα ακόμη εξαιρετικά πλουραλιστικό και εναλλακτικό πρόγραμμα προβολών, το Φεστιβάλ επιχειρεί να αναδείξει την πρωτοπορία, απ’ όπου και από όποια εποχή και αν προέρχεται, και να ανατρέψει συμβάσεις και συστήματα στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Ήδη, στη 16η χρονιά του, το Φεστιβάλ έχει ανταποκριθεί με επιτυχία στην απαίτηση του κοινού για μια σύγχρονη εστία η οποία θα καλλιεργήσει την κινηματογραφοφιλία, στην πιο πολυδιάστατη μορφή της.

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ αποτελείται από αφιερώματα στους John Waters, Ken Russell και Jessica Hausner, ενώ ο Κυπριακός Κινηματογράφος αντιπροσωπεύεται με ένα αφιέρωμα στον Κύρο Παπαβασιλείου και στις πρώτες του εξερευνήσεις με τις ταινίες μικρού μήκους. Το πρόγραμμα πλαισιώνεται και με ένα μοναδικό θεματικό αφιέρωμα σε πειραματικές ταινίες τύπου ‘Western’.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πέρα από τις προβολές, το Φεστιβάλ αποβλέπει στη δημιουργία ενός φόρουμ συζητήσεων και διαλέξεων, ενώ επιχειρεί να φέρει σε επαφή επαγγελματίες, κριτικούς και θεωρητικούς του κινηματογράφου, εικαστικούς, φιλότεχνους και φίλους του εναλλακτικού σινεμά.

  • John Waters: Χαλκέντερος ο Ταινιολάθας του Ανεξάρτη του Αμερικανικού Σινεμά (24,27 Φεβρουαρίου, 1 Μαρτίου)

John Waters, το τρομερό παιδί του αμερικανικού ανεξάρτητου κινηματογράφου, που μέχρι και σήμερα διατηρεί το χαρακτηριστικό μουστακάκι του μαζί με το σαρδόνιο χαμόγελο του. Εξακολουθεί να ζει στη Βαλτιμόρη, εκεί που γύρισε όλες τις ταινίες του, κάνοντας σχέδια για κάποιο καινούργιο φιλμ, απολαμβάνοντας τιμητικά αφιερώματα σε Αμερική και Ευρώπη. Πολλές είναι οι ιδιότητες που χρεώνεται στη μέχρι τώρα καλλιτεχνική πορεία του: Σκηνοθέτης, σεναριογράφος, συγγραφέας, ηθοποιός, stand up comedian, δημοσιογράφος, visual artist και συλλέκτης έργων τέχνης. Στο φετινό αφιέρωμα του φεστιβάλ «Εικόνες και Όψεις του Σύγχρονου Εναλλακτικού Κινηματογράφου» θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τρεις από τις πιο αντιπροσωπευτικές ταινίες του.

Εισαγωγή από τον Αντώνη Μποσκοΐτη, Σκηνοθέτη και Eπιμελητή του Προγράμματος

 

 

ποτε

(τριτη) 20:30 - 21:30

που

Λέσχη Φίλων Βιβλίου "Υφαντουργείο"

Λεύκωνος 67-71, Φανερωμένη, Παλιά Λευκωσία

X