μαιος, 2018

This is a repeating event

04μαι19:0020:30ΘΕΑΤΡΟ| «Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ»19:00 - 20:30

more

λεπτομερειες

«Η πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη για πρώτη φορά στην Κύπρο στη σκηνή του Πολυχώρου «Εστία».

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

Η Ερατώ, είναι μια παντρεμένη νοικοκυρά από την Πρέβεζα με τραυματικό παρελθόν, η ζωή της οποίας αλλάζει όταν μια πόρνη εγκαθίσταται στο διαμέρισμα  πάνω από το δικό της. Η Ερατώ αρχίζει τότε να βλέπει τη ζωή της μέσα από μια άλλη οπτική γωνία.

Το κέντρο βάρους αρχίζει να μετατοπίζεται και στις δύο γυναίκες, σ’ αυτούς τους δυο διαφορετικούς αλλά ταυτόχρονα παράλληλους κόσμους.  Η Ερατώ, στο κάτω διαμέρισμα και η πόρνη, στο πάνω, η οποία έχει κάνει το σπίτι της μαγαζί. Τα βράδια η Ερατώ ακούει τους ήχους να πλημμυρίζουν το σιωπηλό της υπνοδωμάτιο. Σταδιακά, αρχίζει να ζει με τη χαρά των άλλων προσπαθώντας απεγνωσμένα να επουλώσει τις δικές της συναισθηματικές πληγές.

«Η πόρνη από πάνω» είναι ένας δυνατός μονόλογος που χρησιμοποιεί -ανάμεσα σε άλλα στοιχεία- και το χιούμορ για να αποδώσει την αληθινή πλευρά της ζωής.

Στην Αθήνα το έργο είχε μια τετραετή επιτυχημένη πορεία με την  Κατερίνα Διδασκάλου να ερμηνεύει την Ερατώ.

Το έργο έχει μεταφραστεί και στα γαλλικά με τον τίτλο “La putain du dessus”και παίχτηκε στο Παρίσι στο ιστορικό Theatre De La Huchette  κατά την περίοδο 2016-17 ενώ σύντομα θα παρουσιαστεί επί σκηνής και στη Νέα Υόρκη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΠΙΑΝΙΤΗΣ Ο Αντώνης Τσιπιανίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από την Αίγυπτο. Σπούδασε φιλολογία και εργάζεται ως δημοσιογράφος σε περιοδικά (Symbol, Down Town). Έχει γράψει τα θεατρικά έργα: “Όταν πεθάνω, θάψτε με στο Facebook”, “Συγχαρητήρια! Προσλαμβάνεσθε!”, “Βασανίζομαι”, “Τα καρότα της οργής”, “Η πόρνη από πάνω”, “Το sex και η χειρολαβή”, “Βασίλισσα”. Έχει εκδώσει τρία μυθιστορήματα. Ανάμεσα σ αυτά το “Μια καταπληκτική ζωή”  και “Ο άντρας που αναζήτησε την αγάπη στο σκοτάδι”.

ΑΓΙΣ ΠΑΙΚΟΣ Γεννήθηκε στη Λευκωσία. Απόφοιτος Σορβόννης με αντικείμενο κινηματογραφικές και θεατρικές σπουδές. Συνέχισε τις σπουδές του αργότερα στις Η.Π.Α. με υποτροφία. Επιστρέφοντας στην Κύπρο εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως τηλεοπτικός σκηνοθέτης σε ιδιωτικούς σταθμούς. Έχει σκηνοθετήσει τόσο για τον Θ.Ο.Κ. όσο και για άλλα θεατρικά σχήματα. Οι μικρού μήκους ταινίες του “Ashes of Summer” και “September” έχουν τιμηθεί με Βραβείο Κοινού στο «Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου» το 2010 και το 2011.Το 2012 ίδρυσε τον Θεατρικό Πολυχώρο ΕΣΤΙΑ. Τρεις παραστάσεις του ξεχώρισαν για τις ερμηνείες τους: «Μανώλη» του Γ. Νεοφύτου (Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας Θ.Ο.Κ. για την Ι. Σιαφκάλη), «Η Μπαλάντα της Φρίκης» της Η. Παπά (Υποψηφιότητα Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας Βραβείων Θ.Ο.Κ. για τη Φ. Πέτσα), «Δεσποινίς Τζούλια» του Α. Στρίντμπεργκ (Υποψηφιότητα Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας Βραβείων Θ.Ο.Κ. για την Ε. Σερένα).

ΜΗΔΕΙΑ ΧΑΝΝΑ Γεννήθηκε στη Λευκωσία. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Καρόλου Κουν (1976-79).Εργάσθηκε στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου από το 1979 μέχρι και το 2008.Συμμετείχε σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές  παραγωγές του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου καθώς σε παραγωγές των καναλιών Αντέννα, Μέγκα και Σίγμα. Με τον Πολυχώρο Εστία συνεργάστηκε στις παραγωγές «Μια βραδιά με τον Άντον Τσέχωφ», «Στην άλλη όχθη» και «Θεατρίνες». Ερμήνευσε πρώτη το ρόλο της Άννη στο έργο του Άγι Παίκου «Εστεμμένες».

Πολυχώρος «Εστία», Ολυμπίας 7, Λυκαβητός, τηλ. 99588330.

Τακτικές παραστάσεις: Παρασκευή στις 20.30, Κυριακή στις 19.00. (σημ. εκτάκτως η παράσταση της Παρασκευής 27/4/18 δεν θα πραγματοποιηθεί)

 

 

 

 

ποτε

(παρασκευη) 19:00 - 20:30

που

Θεατρικός Πολυχώρος ΕΣΤΙΑ

Ολυμπίας 7, Λυκαβητός, Λευκωσία, Κύπρος

X