απριλιος, 2018

This is a repeating event

13απρ(απρ 13)20:3015(απρ 15)22:00ΘΕΑΤΡΟ| «ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ»20:30 - 22:00 (15)

more

λεπτομερειες

Για πρώτη φορά στην Κύπρο, σε μετάφραση / διασκευή και σκηνοθεσία Διομήδη Νικήτα, η μεγαλύτερη γαλλική θεατρική επιτυχία της τελευταίας δεκαετίας «Le Prenom» των Matthieu Delaporte και Alexandre de La Patellière, υποψήφια το 2011 για 6 βραβεία Moliere και με την κινηματογραφική της μεταφορά το 2012 να γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία, σφραγίζει τη θεατρική συνεργασία των ομάδων Σόλο για Τρεις και θεάτρου ΑντίΛογος, τον Απρίλιο στη θεατρική σκηνή Flea Theatre.

Το εν λόγω θεατρικό έργο, που γράφτηκε το 2010, περιέχει στοιχεία της αισθητικής του μπουλβάρ, όπως το γνωρίζουμε από τον Φεντώ, τον Λαμπίς, τον Βερνέιγ και άλλους «μάστορες» του είδους. Το έργο των Matthieu Delaporte και Alexandre de La Patellière αποτελεί ένα είδος προσχήματος που προσεγγίζει το κωμικό στοιχείο αναφορικά και συγκινησιακά: οι δύο Γάλλοι συγγραφείς δημιουργούν πολλαπλές αναφορές οι οποίες στο ευρύ φάσμα διατύπωσής τους, διεγείρουν τη βιωματικότητα που πυροδοτεί τη σύγκρουση.

Η υπόθεση της κωμωδίας είναι απλή. Με αφορμή το όνομα που θα δοθεί σε ένα αγέννητο ακόμη αγόρι, παρατίθεται ένα δείπνο για πέντε. Δυο ζευγάρια κι ένας παιδικός φίλος συναντώνται για να το γιορτάσουν. Εντούτοις, η εορταστική ατμόσφαιρα δεν κατορθώνει να καταδείξει μια χαρούμενη διάθεση. Αντίθετα, το κλίμα γίνεται βαρύ και υποτροπιάζει με πρόσχημα το όνομα του παιδιού. Κάθε ένας από τους συμμετέχοντες στο δείπνο κρατάει «γερά», στα όρια του δογματικού, το προσωπικό του αφήγημα και με βάση αυτό απευθύνεται στον άλλο δημιουργώντας καταστάσεις αντιπαλότητας ενώ σωρεία χρόνιων απωθημένων ξεσπούν με βία στην επιφάνεια. Καθένας ξεστομίζει «βαριές κουβέντες» που αποκαλύπτουν τον «προσωπικό του μύθο» και κυρίως αυτό που θα ήθελε να είναι αλλά δεν είναι.

Πανέξυπνοι χιουμοριστικοί διάλογοι, που ισορροπούν με δεξιοτεχνία μέχρι τα όρια της μαύρης κωμωδίας, δίνουν την ευκαιρία στο έργο να θίξει καίρια θέματα της αστικής καθημερινότητας.

Υπόθεση

Στο σπίτι του Πιερ και της Ελιζαμπέτ ετοιμάζεται ένα οικογενειακό δείπνο. Ο αδερφός της Ελιζαμπέτ, Βικτώρ, με την έγκυο γυναίκα του, Άννα, καθώς και ο καλύτερός της φίλος, Κλωντ, καταφθάνουν για το καθιερωμένο τους δείπνο. Με αφορμή το όνομα του επερχόμενου παιδιού ξεκινάει ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων ανάμεσα σε ονόματα και πρόσωπα, αλήθειες και ψέματα. Μέσα σε ένα βράδυ, πέντε άνθρωποι που νόμιζαν πως γνωρίζονται καλά, θα αναθεωρήσουν ανακαλύπτοντας ο ένας τον άλλο από την αρχή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση/ Διασκευή/Σκηνοθεσία:  Διομήδης Νικήτα

Σκηνικά / Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου

Παραγωγή: Σόλο για Τρεις & θέατρο ΑντίΛογος

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Μαρίνα Βρόντη

Βαλεντίνος Κόκκινος

Νεκτάριος Θεοδώρου

Χριστίνα Χριστόφια

Τζούλιο Φιλίππο Ντ’ Ερρίκο

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Παρασκευή, 13 Απρίλιου 2018 στις 20:30

Παραστάσεις: κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μέχρι τις 13 Μάϊου, στις 20:30

Flea Theatre – Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί

Για πληροφορίες και κρατήσεις: 97829257

ποτε

13 (παρασκευη) 20:30 - 15 (κυριακη) 22:00

που

Flea Theatre

Γιάννη Κορομία

X