Duet Do It στη Στέγη Χορού Λευκωσίας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 8.3.2019


H Εύα Σταύρου, μουσικός και περφόρμερ και η Belinda Παπαβασιλείου, χορεύτρια και χορογράφος, παρουσιάζουν στο πλαίσιο του πρότζεκτ DUET DO IT' μια περφόρμανς - αποτέλεσμα της σύμπραξής τους, κι ας προέρχονται από διαφορετικά καλλιτεχνικά πεδία.





Η περφόρμανς θα δοθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 18:00 στη Στέγη Χορού Λευκωσίας [πρώην Θέατρο Αγίου Ανδρέα] με ελεύθερη είσοδο.





DUET DO IT είναι ο τίτλος ενός νέου, εν εξελίξει, πρότζεκτ που διοργανώνεται από το Dance Gate Lefkosia και πραγματοποιείται στη Στέγη Χορού Λευκωσίας.





Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ντουέτων όπου το ένα άτομο πρέπει να προέρχεται από τον χώρο της κίνησης, του χορού, του περφόρμανς και του σωματικού θεάτρου και το δεύτερο από μια οποιαδήποτε άλλη τέχνη.





Στόχος του προγράμματος είναι σε διάστημα μιας μέρας τα δύο άτομα να δείξουν το δημιουργικό αποτέλεσμα της σύμπραξής τους για μια παρουσίαση ενώπιον κοινού.





Στο τέλος της παρουσίασης θα υπάρξει συντονισμένο Q & A μπροστά στο
κοινό.





Η Εύα Σταύρου ξεκίνησε τις μουσικές της
σπουδές στο πιάνο και το φλάουτο στην Κύπρο. Αποφοίτησε το 2009 με άριστα από
το Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας και στη συνέχεια παρακολούθησε ανώτερες μουσικές
σπουδές στο Université Lumière Lyon 2 και στο Conservatoire à Rayonnement Régional
de Lyon. Συνέχισε τις σπουδές της στο Βασιλικό Κονσερβατόριο των Βρυξελλών, από
όπου έλαβε Πτυχίο Μουσικής και Μεταπτυχιακό με ειδίκευση στο φλάουτο και πικολο
φλάουτο. Από το Σεπτέμβριο του 2017 διδάσκει φλάουτο στα Μουσικά Σχολεία
Κύπρου, στη Μουσική Σχολή Windcraft καθώς και στο Ανοιχτό Σχολείο του Δήμου
Στροβόλου.





Η Εύα συμμετείχε σε διάφορες ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου. Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με την Ορχήστρα νέων της Λυών, την Ορχήστρα του Université Lumière Lyon 2, την ορχήστρα του Βασιλικού Κονσερβατορίου των Βρυξελλών και τη Sotiropoulos Camerata. Έχει παίξει σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Κύπρο, την Ελλάδα, την Αγγλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ελβετία. Το ενδιαφέρον της στη σύγχρονη μουσική την οδηγησε να συνεργαστεί με νεαρούς σύνθετες. Συμμετείχε σε διάφορα προγράμματα, όπως το Escape Art Lab στη Ρουμανία και σε προγράμματα Erasmus+ σε Κύπρο και Πορτογαλία.





Η Belinda Παπαβασιλείου είναι χορεύτρια και χορογράφος. Από το 2012 ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου εργάζεται ως χορεύτρια, δημιουργός και δασκάλα. Η πρακτική της αντλεί στοιχεία από τον αυτοσχεδιασμό, τη βιωματική ανατομία, τις ολιστικές πρακτικές σωματικής κίνησης, τη χορογραφία, το site responsive performance, το σχέδιο και τη γραφή.





Η Belinda έχει δουλέψει για τους Rosemary Lee, Marie Gabrielle Rotie, Josiah McElhenny, Bittersuite, Glenna Batson, Susan Sentler και άλλους. Η δική της δουλειά παρουσιάστηκε στο θέατρο Bonnie Bird στο Laban, το Central St. Martins, το Abeerance, το Πολιτιστικό Κέντρο OT301 στο Άμστερνταμ, το TRIBE15 στο Λονδίνο, το φεστιβάλ Brighton Fringe και την γκαλερί ONCA στο Brighton. Η Belinda σπούδασε σύγχρονο χορό στο Conservatoire Trinity Laban και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Inclusive Arts Practice από το Πανεπιστήμιο του Brighton. Σήμερα εκπαιδεύεται στο Walk of Life της Helen Poynor.





+ Για περισσότερες πληροφορίες και για αιτήσεις συμμετοχής στο Duet Do It: dance.gate.lefk.cy@gmail.com.


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ