Πρόγραμμα φιλοξενίας Bridges στο Θέατρο Πόλης

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.6.2019

Ένα νέο είδος εδαφικότητας στο πλαίσιο του οποίου θα επιτρέπονται οι αμφισβητήσεις, οι μεταλλάξεις και οι μετακινήσεις των πολιτικοκοινωνικών ορίων της τέχνης στην εποχή μας φιλοδοξεί να αποτελέσει το Πρόγραμμα Φιλοξενίας BRIDGES, που θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ από τον Ιούνιο και μέχρι τον Δεκέμβριο 2019.


Σε καλλιτεχνική επιμέλεια της χορογράφου Λίας Χαράκη, του Αndrea S. D’ Alessandro και του δρ Γιάννη Τουμαζή, το πρόγραμμα θα φιλοξενήσει δέκα καλλιτέχνες από ξεχωριστά πεδία επιδιώκοντας να χτίσει γέφυρες μεταξύ των παραστατικών και εικαστικών τεχνών, μεταξύ της τέχνης της περφόρμανς και των επιστημών. Συμβολή στο πρότζεκτ θα έχει και ο δρ Γιάννης Παπαδάκης ως «link of links».

«Η τέχνη ως έννοια, ως πρακτική, δημιουργική σκέψη και δράση προσφέρει αμέτρητες δυναμικές απεδαφικοποίησης. Οι γέφυρες είναι γραμμές διαφυγής από μια οριοθετημένη εδαφική επικράτεια, επιτρέπουν στη σκέψη και στη δημιουργική δράση να περιπλανιέται, να μετακινείται, να μεταλλάσεται, να κινείται πέρα από κάθε αναγνωρισμένο έδαφος ή περιβάλλον, να δημιουργεί νέα εδάφη όπου όλα είναι πιθανά. Το πρόγραμμα, στοχεύει στη δημιουργική διερεύνηση των νέων αυτών εδαφικοτήτων μέσα από την έρευνα καλλιτεχνών και επιστημόνων από την Κύπρο και τον διεθνή χώρο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για το Bridges.

Η καλλιτεχνική δομή .pelma.Lia Haraki σε συνεργασία με το NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] θα φιλοξενήσει στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ συνολικά δέκα συμμετοχές προερχόμενες από ένα ευρύ φάσμα πρακτικών και ειδικεύσεων, όπως οι εικαστικές και παραστατικές τέχνες, η δραματουργία, η περφόρμανς και οι επιστήμες.

Οι συμμετέχοντες [με αλφαβητική σειρά] είναι:
Aleksandra Borys (χορογράφος τέχνης και επιστήμης)
Αλέξης Βασιλείου (performance artist και επιμελητής)
Charlotte Jarvis (εικαστικός)
Enacttheatre
Guy Cools (δραματουργός χορού)
Μαρία A Λοϊζίδου (γενετίστρια με εξειδίκευση στη γενετική του καρκίνου)
Marina Genadieva (εικαστικός και performance artist)
Νικόλας Κάσινος (εικαστικός και performance artist)
PASHIAS (εικαστικός)
Πέτρος Κονναρής (performance artist)

Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας τους, οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση στο χώρο του Θεάτρου Πόλης, τεχνική υποστήριξη και διάλογο με τους επιμελητές του προγράμματος. Στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας θα διοργανωθούν παρουσιάσεις της δημιουργικής διαδικασίας των συμμετεχόντων είτε προς τους επιμελητές του προγράμματος ή/και σε ανοικτές παρουσιάσεις προς το κοινό, υπό τη μορφή που οι ίδιοι θα επιλέξουν κατά τη διάρκεια της έρευνας τους (παράσταση ή εργαστήριο ή διάλεξη ή άλλη παρουσίαση).

Οι παρουσιάσεις που θα είναι ανοικτές προς το κοινό άλλα και ενημερωτικό υλικό σχετικά με την εξέλιξη του ερευνητικού περιεχομένου του BRIDGES θα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα liaharaki.com καθώς και στις αντίστοιχες σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024