«Bodyprints 2018» από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 15.6.2018

Την ετήσια χορευτική παράσταση με τίτλο «Bodyprints 2018», παρουσιάζουν φοιτητές του Τμήματος Χορού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε μία ξεχωριστή συνεργασία με το Illinois State University (ISU), την Τρίτη 19 Ιουνίου στις 20:30, στην Νέα Σκηνή ΘΟΚ.  Στην ετήσια αυτή γιορτή Κύπριοι φοιτητές συναντούν για πρώτη φορά φοιτητές του αμερικάνικου Πανεπιστημίου επί σκηνής, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως ο χορός μπορεί να αποτελέσει μία διαφορετική γλώσσα επικοινωνίας.


Χορογράφοι και καθηγητές και από τα δύο πανεπιστήμια δούλεψαν διδάσκοντας τις χορογραφίες τους σε φοιτητές που συναντούσαν για πρώτη φορά, με αφορμή αυτή τη συνεργασία. Έτσι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν με την καθηγήτρια του Illinois State University, Darby Wilde, την ώρα που οι φοιτητές του αμερικάνικου πανεπιστημίου καθοδηγήθηκαν χορευτικά από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στο σύνολό τους τις χορογραφίες δημιούργησαν οι καθηγητές Julia Brendle, Alexander Michael, Dara Milovanovic, και Darby Wilde.

Μιλώντας στον ΠΟΛΙΤΗ 107,6 για το δικό της χορευτικό κομμάτι η καθηγήτρια χορού από το Illinois State University, Darby Wilde, ανέφερε ότι «η χορογραφία με τίτλο «Searching»/ «Αναζήτηση», αποτελείται από ένα σύνολο γυναικών οι οποίες μέσω του χορού βρίσκονται σε μία διαδικασία αναζήτησης. Αυτή η αναζήτηση μπορεί να αφορά κάτι μικρό, μπορεί όμως και να αφορά κάτι πιο μεγάλο συμβολικά, όπως είναι η αναζήτηση μίας μεγάλης αξίας στη ζωή.»

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Με «African star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «African star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «African star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024