Παραγωγές του Φεστιβάλ Κύπρια στο Θέατρο Ριάλτο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 29.8.2019

Πέντε αξιόλογες παραστάσεις από το Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια φιλοξενεί στη σκηνή του το Θέατρο Ριάλτο, από θέατρο μέχρι μουσική και περφόρμανς.


Αρχή στις παραστάσεις των Κυπρίων στο Θέατρο Ριάλτο κάνουν τα «Τραγούδια του Μεσοπολέμου» που θα ακουστούν την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια παράσταση με τραγούδια των Αττίκ, Σοuγιούλ, Γιαννίδη, Γούναρη Στρατηγοπούλου κ.ά. Η Εύη Καπάταη και η Ευαγγελία Μουμούρη με τη συνοδεία πιάνου, ερμηνεύουν με ευαισθησία τραγούδια και μελωδίες που ο χρόνος δεν άγγιξε.

Ακολουθεί την Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου η παράσταση KA-F-KA από την Ομάδα Χορού Oriantheatre επί σκηνής. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ριάλτο, η παράσταση σύγχρονου χορού και πολυμέσων του Mehdi Farajpour «αποτελεί μια συγκλονιστική χορογραφία με απίστευτα εκφραστική σκηνική παρουσία.» Η Ομάδα ιδρύθηκε το 2006 στο Ιράν και σχηματίστηκε ξανά στη Γαλλία το 2011 σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Mehdi Farajpour. Το KA-F-KA αποτελεί το πλέον αυτοβιογραφικό έργο του Farajpour όσον αφορά στην αισθητική, τον ρυθμό και τις εικόνες. Σύλληψη, σκηνοθεσία, χορογραφία, εκτέλεση: Mehdi Farajpour.

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, η παγκοσμίου φήμης Αμερικανίδα ερμηνεύτρια της τζαζ Tierney Sutton με την ορχήστρα της θα ανέβουν στη σκηνή του Ριάλτο. Η πολύπλευρη μουσικός και ερμηνεύτρια υπήρξε 9 φορές υποψήφια για τα βραβεία Grammy. Το σχήμα της Sutton (TSB), αποτελείται από τους βιρτουόζους Kevin Axt (μπάσο), Ray Brinker (ντραμς) και Christian Jacob (πιάνο). Το 2011, η Tierney Sutton Band προτάθηκε για Grammy για τις από κοινού διασκευές της και ήταν το μόνο μουσικό σχήμα που απέσπασε τέτοια τιμή.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Κύπρια παρουσιάζει την παράσταση Χάρτινο το Παραμύθι σε μια απογευματινή παράσταση στις 18:30, κατάλληλη για όλη την οικογένεια. Μια πρωτότυπη παράσταση από τη Γερμανία και το Ισραήλ που φέρνει ηθοποιούς και θεατές μαζί επί σκηνής. Μια ποιητική παράσταση με χάρτινες κούκλες που διεγείρει τη φαντασία, με τη Maayan Iungman. Το «NIYAR – Ένα παραμύθι από χαρτί» είναι μια παράσταση από χάρτινα αντικείμενα και κούκλες, χωρίς λόγια. Δημιουργία & απόδοση: Maayan Iungman Κινηματογραφιστής και συνταξιδιώτης: Philipp Rückriem

Οι παραστάσεις των Κυπρίων στο θέατρο Ριάλτο ολοκληρώνονται στις 8 Οκτωβρίου με την παράσταση PEER GYNT. Μια μουσική και χορευτική συνεργασία των Aνίτα Τομασεβιτς, Μανώλη Νεοφύτου και Φώτη Νικολάου με βάση το ομώνυμο αλληγορικό έργο του Henrik Ibsen (1867). Το πρόβλημα του διαχωρισμού των ανθρώπων διευκολύνεται μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης… Η αναζήτηση της επανένωσης με την πηγή της έσχατης πραγματικότητας…

+ Στο Θέατρο Ριάλτο στις 3, 4, 6, 29 Σεπτεμβρίου & 8 Οκτωβρίου με ξεχωριστές παραστάσεις. Ώρα έναρξης 20:30 (Στις 29/9 18:30)
Πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 77777745. Εισιτήρια προς 12 / 8 / 6 ευρώ.
E-ticket: www.rialto.com.cy

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ