"Pose Sittings" της Σουζάνα Φιαλά στο 11ο Open House Festival

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 28.9.2020

Στο πλαίσιο του 11ου Open House Festival που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 μέχρι τις 5 Οκτωβρίου στην Λεμεσό, παρουσιάζεται η φωτογραφική εγκατάσταση της Σουζάνας Φιαλά με τίτλο "Pose Sittings".


Επτά πόζες του bodybuilding εφαρμόστηκαν στα σώματα δεκαεπτά ατόμων από διάφορα επαγγέλματα, ηλικίες και σωματότυπους. Το σώμα είναι πάντα κεντραρισμένο, τοποθετείται πλήρως μέσα στο φωτογραφικό κάδρο και φωτογραφίζεται πάντα από το ίδιο ύψος, απόσταση και υπό τις ίδιες συνθήκες φωτισμού, απαλλαγμένο από λεπτομέρειες, έτσι ώστε να μην αποσπάται η προσοχή από την πόζα. Η φωτογραφική αυτή καταγραφή οδηγεί σε άπειρες δυνατότητες φωτογραφικών συνθέσεων. Αυτές οι συνθέσεις οδηγούν την έρευνα και τη μελέτη της πόζας ως πρoς τον πειραματισμό για ένα καινούργιο performance.

H φωτογραφική έκθεση “Pose Sittings” εξετάζει την πράξη της πόζας και την εμμονή με την αυτο-εικόνα στις κοινωνίες της ψηφιακής κουλτούρας. Οι εξωτερικές στερεότυπες εικόνες που εκτίθενται ξανά και ξανά μέσα από τα social media profiles, τις διαφημίσεις κ.ο.κ, έχουν επηρεάσει (πολλές φορές ασυνείδητα) τις απόψεις μας για το τι είναι αποδεκτό και επιθυμητό. Η ανάγκη για ομοιομορφία, το ιδανικό πρότυπο και η εμμονή με την αυτο-εικόνα, γίνεται ο κύριος στόχος που υιοθετείται έτσι ώστε να αυξήσει τη δημοτικότητα και τα likes στις κοινωνίες της κουλτούρας αυτής. Επιλέγοντας αυτή την “κανονικότητα”, μπορεί κανείς να ανακαλύψει ότι αυτή μπορεί να είναι μια αφύσικη δυστοπική εικόνα που απαιτείται ως μέρος της ψηφιακής κουλτούρας και που διαμορφώνει τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε, συμπεριφερόμαστε, και επικοινωνούμε σε ένα ψηφιακό κοινωνικό περιβάλλον.


Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, 19:00 - 21:00.


Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Οκτωβρίου, 10:00 - 19:00.


Δημοτικό Κέντρο Τεχνών - Αποθήκες Παπαδάκη




Ιδέα / Δημιουργία / Φωτογραφία: Σουζάνα Φιαλά

Studio Φωτισμός / Σύμβουλος: Παύλος Βρυωνίδης

Mentoring: Ροδιά Βόμβολου

Sitters Φωτογραφιών Έκθεσης: Ελευθερία Σωκράτους, Γιώργος Φιαλάς, Δέσποινα Μιχαηλίδου, Γιαννής Ιωάννου, Δήμητρα Φιαλά.

Εκτυπώσεις: Βάσος Στυλιανού – 6×6 Κέντρο Φωτογραφίας

Η Σουζάνα Φιαλά είναι χορογράφος και εικαστικός καλλιτέχνης. Τα έργα της διερευνούν θέματα εγγενή στη σύγχρονη κοινωνία, καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες και τις επιπτώσεις τους στον τρόπο ζωής μας. Ως interdisciplinary artist, διερευνά τη σύγχρονη χορογραφία χρησιμοποιώντας διάφορους κλάδους τέχνης όπως την κίνηση, το βίντεο και εγκαταστάσεις, το performance και τη δημιουργία θεατρικών εικόνων. Αμφισβητεί τις έννοιες της χορογραφίας, του performance και των εικαστικών τεχνών και την ενδιαφέρει η δημιουργία διαλόγου μέσα από σύγχρονες καλλιτεχνικές προτάσεις, υβριδικές μεθόδους και τεχνικές έρευνας.

Πληροφορίες:

project@dancehouselemesos.com
www.dancehouse.com.cy
FB: Dance House Lemesos / Open House Festival

77 77 77 45 / rialto.com.cy

Το Φεστιβάλ στηρίζεται και επιχορηγείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Χορηγός Επικοινωνίας: ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ