Στέγη Χορού Λευκωσίας | Πρόγραμμα φιλοξενιών με μέντορα τη Mary Nunan

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 15.4.2021

Tο επόμενο πρόγραμμα της Στέγης Χορού Λευκωσίας ARTISTS IN PROCESS 2021 θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο 2021.


Φέτος, η Στέγη προσκάλεσε τη χορογράφο Mary Nunan για το συντονισμό ενός 10ήμερου εργαστηρίου και την καθοδήγηση των επιλεγμένων καλλιτεχνών προς τη δημιουργία μιας σόλο δουλείας. 

Καλωσορίζει καλλιτέχνες από όλα τα καλλιτεχνικά πεδία (χορό, θέατρο, εικαστικά, κινηματογράφο, λογοτεχνία, κτλ) που δουλεύουν με το σώμα και έχουν ενδιαφέρον στην κίνηση και τη χορογραφία. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ:

Μέρος 1: 28 Αυγούστου – 6 Σεπτεμβρίου: 10ήμερο σεμινάριο με Mary Nunan

Στις πρωινές συναντήσεις θα δοθεί έμφαση πάνω στην εναρμόνιση της κίνησης, στο τι σε κινεί και τι κινείται δια μέσω του  σώματος σου: αισθήσεις, επιφάνειες, χώροι. 

Εναρμόνιση του νου και των σωματικών υγρών: συστολή και διαστολή.

Εναρμόνιση με την εμπειρία του χρόνου: παλμός.

Εναρμόνιση με τη σύνθεση: εαυτός και οι άλλοι. 

Όλα πιο πάνω θα εξερευνηθούν, ατομικά και ομαδικά, μέσα από μια σειρά καθοδηγούμενων αυτοσχεδιασμών. 

Στις απογευματινές συναντήσεις θα δοθεί έμφαση στη διαδικασία της δημιουργίας σόλο δουλείας. Θα γίνει αναγνώριση κάποιων γενικών δυσκολιών που περνούν οι καλλιτέχνες στα διάφορα στάδια της δημιουργικής διαδικασίας και θα συζητηθούν/δουλευτούν τρόποι και μέθοδοι που θα βοηθήσουν για να ξεπεραστούν. Επίσης, η Nunan θα έχει συναντήσεις με κάθε καλλιτέχνη σχετικά με την προσωπική τους διαδικασία και τις ανάγκες και δυσκολίες που προκύπτουν. Ο ρόλος της ως μέντορας θα είναι να στηρίξει κάθε καλλιτέχνη να ξεκαθαρίσει και να φιλτράρει τις ιδέες του και να απαντήσει στη φόρμα και το περιεχόμενο της επερχόμενης του δουλειάς.

Μέρος 2: Σεπτέμβριος - Νοέμβριος: Ατομική έρευνα

Οι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το χώρο της ΣΧ Λευκωσίας για συνολικά 25 ώρες για  πρόβες και εξέλιξη της δουλειάς τους. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα για 2 διαδικτυακές συναντήσεις με τη μέντορα για την περαιτέρω στήριξη της διαδικασίας τους.

Μέρος 3: Αρχές Δεκέμβριου: Παρουσίαση

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με μία παρουσίαση της δημιουργικής διαδικασίας των έργων σε εξέλιξη, και με μία συζήτηση στο τέλος.  

****

Η ΣΧ Λευκωσίας θα επιλέξει 6-7 καλλιτέχνες για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Artists in Process.

Οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα λάβουν δωρεάν συμμετοχή στο σεμινάριο με τη Mary Nunan, παραχώρηση του χώρου για πρόβες για 25 ώρες, 2 διαδικτυακές συναντήσεις με τη μέντορα και ένα συμβολικό ποσό για την εργασία τους. Να σημειώσουμε πως η συμμετοχή σε όλα τα μέρη και στάδια του προγράμματος είναι υποχρεωτική.

****

Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να συμπληρώσουν την πιο κάτω αίτηση και να την αποστείλουν μαζί με το βιογραφικό τους στο dancehouselefkosia@gmail.com με θέμα ARTISTS IN PROCESS 2021 – APPLICATION μέχρι την Κυριακή 16 Μαΐου 2021. 

ARTISTS IN PROCESS | Αίτηση Ενδιαφέροντος:

  • Όνομα:




  • Email:




  • Τηλέφωνο:




  • Ιστοσελίδα (προαιρετικά):




  • Αναφορά σε προηγούμενες δουλειές με σύνδεσμο:




  • Ποια είναι η καλλιτεχνική σου πρακτική; (μέχρι 200 λέξεις)




  • Πως συνδέεται/ θα βοηθήσει το σεμινάριο και το Πρόγραμμα Artists in Process με την καλλιτεχνική σου πρακτική; (μέχρι 200 λέξεις)




  • Βιογραφικό




Η Mary Nunan είναι καλλιτέχνης σύγχρονου χορού – χορογράφος και περφόρμερ. Η επαγγελματική της καριέρα ξεκίνησε όταν έγινε μέλος της πρώτης  κρατικής ομάδας συγχρόνου χορού της Ιρλανδίας Dublin Contemporary Dance Theatre (1981-1986).  Υπήρξε  ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια της χορευτικής ομάδας Daghdha (1988-1999). Κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής της πορείας, η Mary δημιούργησε πολλά σόλο και ομαδικές χορογραφίες, αναγνωρισμένες από κριτικούς και καλλιτέχνες, που παρουσιαστήκαν σε τοπικές και διεθνείς διοργανώσεις / σκηνές  όπως στο Λονδίνο (South Bank), Βερολίνο (Θέατρο Podweil), Μόναχο (Dance ’95), Παρίσι (Pompidou Centre) και πρόσφατα στη Νέα Υόρκη (92ndY). Το 1998 η κινηματογραφική προσαρμογή του χοροθέατρού της «Territorial Claims» επιλέχτηκε από το Lincoln Centre για το φεστιβάλ Dance-for-Camera στη Νέα Υόρκη. Από τότε, ασχολήθηκε με πολλά πρότζεκτ σχετικά με το χορό για την κάμερα. Η Mary επιχορηγείται από το Arts Council για την εξέλιξη score για αυτοσχεδιαστικές παραστάσεις που περιλαμβάνουν κείμενο, κίνηση, ήχο και βίντεο.

Η Mary ήταν η πρώτη Διευθύντρια/Υπεύθυνη Μαθημάτων του Μάστερ Contemporary Dance Performance στο Πανεπιστήμιο του Limerick (1999-2016). Ήταν επισκέπτρια καθηγήτρια στο RCA στο Λονδίνο (2016-2017). Απόκτησε το PhD της από το Πανεπιστήμιο του Middlesex το 2013. Πολλά από τα άρθρα της πάνω στη χορογραφική διαδικασία έχουν δημοσιευθεί σε ακαδημαϊκά περιοδικά και βιβλία.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024