7ο Σεμινάριο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 8.7.2021

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού διοργανώνει το 7ο Σεμινάριο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών από τις 9 μέχρι τις 11 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» στη Λεμεσό.


Θα έχουμε μαζί μας τους πολύ έμπειρους και γνωστούς χοροδιδάσκαλους Πέτρο Σέλκο που θα μας ταξιδεύσει στους χορούς της Αριδαίας και τον Αποστόλη Σκρέκα που θα μας μεταφέρει στην περιοχή της Ανατολικής Ρωμυλίας, στους χορούς και τα τραγούδια από το Μοναστήρι και τη Μαύρη Θάλασσα. Επίσης οι Κύπριοι χοροδιδάσκαλοι Θωμάς Νικοδήμου, Χάρης Πάζαρος, Δόξα Ευγενίου και Αστέρω Αντωνίου Κροταλία θα παρουσιάσουν επιτόπιες καταγραφές με τους Κυπριακούς χορούς στις κοινότητες Πάχνα, Βουνί και Παναγιά.

Μαζί τους και τόπακες αυτοδίδακτοι χορευτές και μουσικοί από την επαρχία Λεμεσού και Πάφου. Πολύ σημαντική είναι επίσης η παρουσίαση του καθηγητή στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Δημήτρη Γουλιμάρη, σχετικά με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Αθλητικός Τουρισμός, Οργάνωση Δρώμενων, Χορός του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. με έμφαση στης ειδίκευση: «Σπουδές στον Χορό».

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού ευχαριστεί θερμά τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, τον Δήμο Λεμεσού, την Εφημερίδα Λεμεσός, την Λεμεσός T.V., το Κανάλι 6 και την Cyprus Media, οι οποίοι στηρίζουν και προβάλουν το 7ο Σεμινάριο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Παρασκευή 9/7 (18:00 - 20:30)

- Καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού Κωνσταντίνο Πρωτοπαπά.
- Εισαγωγή στους χορούς και τα τραγούδια της Ανατολικής Ρωμυλίας (Μοναστήρι και Μαύρη Θάλασσα) από τον Αποστόλη Σκρέκα. Παρουσίαση καταγραφών.
- Εισαγωγή στους χορούς τα Αριδαίας από τον Πέτρο Σέλκο. Παρουσίαση καταγραφών.
- Επιτόπιες καταγραφές κυπριακών χορών στις κοινότητες Πάχνα, Βουνί και Παναγιά, από τους Θωμά Νικοδήμου, Χάρη Πάζαρο, Δόξα Ευγενίου και Αστέρω Αντωνίου Κροταλία.

Συμμετέχουν παραδοσιακοί χορευτές και μουσικοί από τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου.

Σάββατο 10/7 και Κυριακή 11/7 (10:00 - 13:30 και 15:30 – 18:30)

- Μαθήματα πρακτικής εφαρμογής στους χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας (Μοναστήρι και Μαύρη Θάλασσα) από τον Αποστόλη Σκρέκα.
- Μαθήματα πρακτικής εφαρμογής στους χορούς της Αριδαίας από τον Πέτρο Σέλκο.
- Το Σάββατο 10/7 Ώρες 15:30 - 16:30 ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θράκης Δημήτρης Γουλιμάρης θα παρουσιάσει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Αθλητικός Τουρισμός, Οργάνωση Δρώμενων, Χορός» με έμφαση στην ειδίκευση: «Σπουδές στο Χορό».

Σάββατο 10/7 (20:00)

Ελληνική παραδοσιακή βραδιά. Συμμετέχουν οργανοπαίκτες και τραγουδιστές από Μακεδονία, Θράκη και Κύπρο.







Κόστος Ελληνικής παραδοσιακής βραδιάς: €25 (φαγητό, ποτό, μουσική)
Κόστος Σεμιναρίου: €80 (Εισηγήσεις, Μαθήματα, DVD, CD)
Δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολή: Τηλέφωνο: 99-545629 / Email: theodouloue@yahoo.gr

Λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα προστατευτικά μέτρα για Covid 19. Απαραίτητο rapid test. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ