Το «genes and tonic» της της Ομάδα Εν δράσει στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Σεούλ στη Νότια Κορέα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.9.2022
Tο μεγαλύτερο φεστιβάλ χορού στην Κορέα, παρουσιάζει στο κοινό έργα κορυφαίας κλάσης και σημαντικούς καλλιτέχνες από την Κορέα και το εξωτερικό (Ασία, Ευρώπη, Αφρική, Λατινική Αμερική).

Η παράσταση της Ομάδα Εν δράσει «genes and tonic» σε χορογραφία και ερμηνεία της Εύης Δημητρίου φιλοξενείτε στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Σεούλ στη Νότια Κορέα (SIDance) στις 30 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Jeyu του Πολιτιστικού Κέντρου της Σεούλ.

Το φεστιβάλ SIDance (Seoul International Dance Festival), δημιουργήθηκε το 1998 για να φιλοξενήσει το 13ο Παγκόσμιο Συνέδριο CID- Unesco στη Σεούλ. Από τότε, ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ χορού στην Κορέα, παρουσιάζει στο κοινό έργα κορυφαίας κλάσης και σημαντικούς καλλιτέχνες από την Κορέα και το εξωτερικό (Ασία, Ευρώπη, Αφρική, Λατινική Αμερική).

Η σόλο παράσταση “genes and tonic” διερευνά τη σχέση ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, προκειμένου να εμβαθύνει σε θέματα προσωπικής ταυτότητας, οικογένειας, φυλής. Πόσο από το παρελθόν ζει στο παρόν; Τα γονίδια μας έχουν σημασία; Είμαστε ελεύθεροι να επιλέγουμε το δικό μας πεπρωμένο; Λαμβάνοντας το ρόλο ενός wannabe DJ, η περφόρμερ ταξιδεύει το κοινό από τις δικές της αναμνήσεις στην πραγματικότητα του παρόντος.

Συντελεστές

Χορογράφος / Περφόρμανς: Εύη Δημητρίου

Σύμβουλος : Tabea Martin

Μουσική: Δημήτρης Σπύρου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Aleksandar Jotovic

Εικαστική επιμέλεια: Μιχάλης Παπαμιχαήλ

Στυλιστική επιμέλεια: Κρίστια Μιχαηλίδου

Φωνητική καθοδήγηση: Cathryn Robson

Σκηνικό: Μιχάλης Παπαμιχαήλ, Άντης Ιακώβου

Τεχνικός Συντονισμός: Άντης Ιακώβου

Φωτογραφία: Mιχάλης Παπαμιχαήλ

Παραγωγή: Ομάδα Eν δράσει

Στηρίζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Πολιτισμού και η Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού.

*genes and tonic / Εύη Δημητρίου | 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Σεούλ στη Νότια Κορέα (SIDance 2022) |Θέατρο Jeyu, Πολιτιστικό Κέντρο της Σεούλ.|30 Σεπτεμβρίου 2022, 20:00

Περισσότερες πληροφορίες: www.sidance.org | http://www.sidance.org/2022EN/program/prgm_view.php?num=641

Εύη Δημητρίου / Ομάδα Εν δράσει

(σύντομο βιογραφικό)

Η Εύη Δημητρίου είναι χορογράφος, χορεύτρια και συν ιδρύτρια με την Έμιλυ Παπαλοίζου της ομάδας χορού Εν δράσει.

Η χορογραφική της έρευνα εστιάζει στις έννοιες της κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι παραστάσεις της ερευνούν και εκθέτουν ζητήματα γύρω από την γυναίκα, την πατριαρχία, την ταυτότητα, το φύλο, την σεξουαλικότητα, από την φεμινιστική προοπτική, συχνά με παιχνιδιάρικη προσέγγιση.

Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα θέατρα και φεστιβάλ στην Κύπρο και έχουν προσκληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ στην Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία, Κροατία, Λετονία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Τουρκία, Κένυα, Ελλάδα, Ισλανδία, Σουηδία, Λιθουανία, Ισπανία. Η ομάδα Εν δράσει στηρίζεται από το Υφυπουργείο Πολιτισμού και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Στέγης Σύγχρονου Χορού Λεμεσού.

www.eviedemetriou.com

Facebook:@eviedemetrioudanceartist

Instagram:evie.demetriou

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ