Counterparts: Εικαστική έκθεση και Fashion Show από φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Frederick

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.6.2023
Αρχή με Fashion Show στις 23 Ιουνίου στην Πλατεία Ελευθερίας

Φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Τεχνών και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Frederick θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε μια σειρά από εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Λευκωσία και Λεμεσό, με γενικό τίτλο Counterparts. Η αρχή θα γίνει στις 23 Ιουνίου στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου φοιτητές και φοιτήτριες του προγράμματος σπουδών Σχεδιασμού Μόδας και Δημιουργίας Εικόνας θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε μια Επίδειξη Μόδας στις 19:30 στο Αμφιθέατρο της πλατείας. Την ίδια μέρα, στις 20:45, θα εγκαινιαστεί εικαστική έκθεση με έργα φοιτητών και φοιτητριών που φοιτούν στα προγράμματα σπουδών Οπτικής Επικοινωνίας (κατεύθυνση «Γραφιστική και Ψηφιακά Μέσα» και κατεύθυνση «Φιλμ και Ψηφιακά Μέσα») και Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων. Η έκθεση θα φιλοξενείται στο Kemanes Space (Πυγμαλίωνος 33, παλιά Λευκωσία) μέχρι τις 3 Ιουλίου 2023. Έκθεση με έργα φοιτητών των ίδιων προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί και στο MyMall Λεμεσού από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου 2023.

«Είναι σημαντικό για μας να παρέχουμε ορατότητα στον καινοτόμο τρόπο σκέψης των φοιτητών και φοιτητριών μας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το ευρύ κοινό αλλά και με τη δημιουργική κοινότητα του χώρου στον οποίο δημιουργούν και οι ίδιοι/ες», αναφέρει ο Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνών, Επικοινωνίας και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Κώστας Μάντζαλος. «Εξάλλου, η ανάδειξη νέων και ανερχόμενων ταλέντων στον τομέα του design αποτελεί μέρος της αποστολής μας ως το Τμήμα με τη μεγαλύτερη ιστορία στον ακαδημαϊκό χώρο των τεχνών στην Κύπρο».

Τόσο η Επίδειξη Μόδας όσο και οι εκθέσεις δίνουν την ευκαιρία στο κοινό και σε υποψήφιους/ες φοιτητές και φοιτήτριες να δουν μέσα από τα έργα των υφιστάμενων φοιτητών/τριών και αποφοίτων τη δουλειά που παράγεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Frederick.

To Τμήμα Τεχνών και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου λειτουργεί σε δύο πόλεις, Λευκωσία και Λεμεσό. Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα κάθε χρόνο επιβραβεύει και στηρίζει τους νέους και τις νέες που έχουν τη δυνατότητα να διακριθούν και να συμβάλουν στην ανάπτυξη των τεχνών, με ειδικές υποτροφίες για απόφοιτους/ες του Κλάδου Εφαρμοσμένων Τεχνών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 θα δοθούν συνολικά 10 υποτροφίες ύψους 30% για το πρώτο έτος σπουδών. Για να διεκδικήσουν μία από τις υποτροφίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να στείλουν το portfolio τους σε ηλεκτρονική μορφή μαζί με το ονοματεπώνυμο τους, ημερομηνία γέννησης, σχολείο και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, email, διεύθυνση) μέχρι το τέλος Ιουνίου 2023 στο c.mantzalos@frederick.ac.cy (Καθ. Κώστας Μάντζαλος). Μπορούν επίσης να παρουσιάσουν το portfolio τους σε Ειδική Επιτροπή του Τμήματος στις 26 Ιουνίου από τις 14.00 μέχρι τις 16.00 και την Πέμπτη 29 Ιουνίου από τις 13.00 - 15.00 στον χώρο της έκθεσης στο MyMall στη Λεμεσό.

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Frederick:

Το Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργεί από το 2007 ως ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφοσίωση στην ακαδημαϊκή αριστεία.

Στις πέντε Σχολές του Πανεπιστημίου προσφέρονται περισσότερα από 80 προγράμματα σπουδών σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Γραμμάτων και των Τεχνών. Αποστολή του είναι η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης μέσα από ένα περιβάλλον που προωθεί τη γνώση και συμβάλλει στην ακαδημαϊκή και προσωπική ανάπτυξη των φοιτητών/τριών, η προσήλωση στην έρευνα, την καινοτομία και την παραγωγή νέας γνώσης και η συμβολή στο κοινωνικό σύνολο για την επίτευξη της αλλαγής που ο κόσμος μας χρειάζεται.

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το μοναδικό ακαδημαϊκό ίδρυμα στην Κύπρο με άδεια λειτουργίας σε Λευκωσία και Λεμεσό. Το 2022 κατατάχθηκε στην 139η θέση ανάμεσα σε 1103 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και στην 194η διεθνώς, ανάμεσα στα συνολικά 2068 Πανεπιστήμια που αξιολογήθηκαν στη γενική κατάταξη του παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στα Times Higher Education Impact Rankings 2023, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στα πρώτα 201-300 Πανεπιστήμια παγκοσμίως, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα Πανεπιστήμια που συμμετείχαν από την Κύπρο και την Ελλάδα. Σε σχέση με τον Στόχο που αφορά την Ποιοτική Εκπαίδευση κατατάχθηκε στην 44η θέση παγκοσμίως, ενώ σε σχέση με τον Στόχο για Προσιτή και Καθαρή Ενέργεια κατατάχθηκε στην 100ή θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Κύπρος 1974» | Έκθεση στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια

«Κύπρος 1974» | Έκθεση στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια

«Κύπρος 1974» | Έκθεση στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια

Φοίνισσες και Φοινίκη

Φοίνισσες και Φοινίκη

Φοίνισσες και Φοινίκη