Γαλλικό φιλί στους σινεφίλ

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 1.9.2017




Γαλλικό σινεμά παρουσιάζει για αρχή ο Όμιλος Φίλων Κινηματογράφου, παρουσιάζοντας πρώτα δύο ταινίες στην αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου και έπειτα «εντός», στον μόνιμο χώρο προβολών, το Σινέ Στούντιο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Ο Όμιλος Φίλων Κινηματογράφου θα παρουσιάσει δύο γαλλικές ταινίες σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου στις 11 και 18 Σεπτεμβρίου.

Από τις 25 Σεπτεμβρίου, οι σινεφίλ καλούνται στο οικείο Σινέ Στούντιο για την Εβδομάδα Γαλλικού Σινεμά που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Στην αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου [Φανερωµένης 86-90, Παλιά Λευκωσία] με ελεύθερη είσοδο: 

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 11/9 στις 21:00


Γάμος σε δόσεις (Un Plan Parfait), του Pascal Chaumeil (Γαλλία 2012, 100’)
Με τους Diane Kruger, Dany Boon, Alice Pol κ.ά.


Η όμορφη Ιζαμπέλ έχει την τέλεια σχέση με τον οδοντογιατρό Πιέρ και είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα. Το μόνο πρόβλημα είναι πως στην οικογένειά της υπάρχει μια περίεργη «κατάρα»: ο πρώτος γάμος είναι πάντα καταστροφικός, ο δεύτερος σκέτο χρυσάφι. Έτσι, η Ιζαμπέλ σκέφτεται να παντρευτεί πρώτα κάποιον τυχαίο κι έπειτα τον Πιέρ. Η πρώτη απόπειρα στην Κοπεγχάγη αποτυγχάνει, αλλά η δεύτερη στην Κένυα με τον εκκεντρικό Ζαν-Ιβς επιβάλλεται να πετύχει.

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9 στις 21:00


Χτυποκάρδια στο Γραφείο (Populaire) του Régis Roinsard (Γαλλία 2012, 106’)
Με τους Romain Duris, Féodor Atkine, Déborah François


Νορμανδία, Άνοιξη του 1958. Η 21χρονη Ρόζι ζει με τον κατσούφη χήρο πατέρα της που διευθύνει το κεντρικό μαγαζί του χωριού. Αρραβωνιασμένη με τον γιο του μηχανικού, όλα δείχνουν ότι προορίζεται για την ήρεμη ζωή μιας νοικοκυράς. Όταν ταξιδεύει στο Λιζιέ για να βρει δουλειά ως γραμματέας, αλλά ενώ η συνέντευξη αποδεικνύεται καταστροφική, αποκαλύπτεται η ικανότητα της στη γρήγορη δακτυλογραφία. Το αφεντικό, ο Λουίς, νιώθει να ξυπνάει το αθλητικό πνεύμα μέσα του και ορίζει διαγωνισμό δακτυλογράφησης, τον οποίο αν νικήσει η Ρόζι θα πάρει και τη δουλειά. Μάλιστα, ο Λουίς προτίθεται να γίνει ο προσωπικός της προπονητής.

Στο Σινέ Στούντιο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας – Εβδομάδα Γαλλικού Σινεμά με ελεύθερη είσοδο:

  • Δευτέρα 25/9


Struggle for Life (La Loi de la Jungle) του Antonin Peretjatko (Γαλλία 2016, 99’)
Με τους Vincent Macaigne, Vimala Pons, Pascal Légitimus

Διάλογοι: Γαλλικοί, Υπότιτλοι: Αγγλικοί


Ο Marc Châtaigne που είναι εκπαιδευόμενος στο Υπουργείο Προτύπων, αναλαμβάνει εμπιστευτικά μια ιδιαίτερη αποστολή: να ταξιδέψει μέχρι την Guyana για να επιβλέψει την αναβαθμισμένη εκδοχή του Guyaneige, την πρώτη εσωτερική πίστα σκι στην Amazonia.Ξεκινάει επιτόπου να ελέγχει ότι όλα λειτουργούν σωστά. Για οδηγό έχει την Tarzan, μια όμορφη εκπαιδευόμενη στο Εθνικό Τμήμα Δασών. Έπειτα από ένα τροχαίο δυστύχημα, οι δυο τους χάνονται στο δάσος κι εκεί τους περιμένει μια σειρά από κινδύνους που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν.

  • Τετάρτη 27/9


I Kissed a Girl (Toute Première Fois) των Maxime Govare, Noémie Saglio (Γαλλία 2015, 98’)
Pio Marmaï, Franck Gastambide, Adrianna Gradziel

Διάλογοι: Γαλλικοί, Υπότιτλοι: Αγγλικοί


Ο Jeremie ξυπνάει ένα πρωινό πλάι σε μια όμορφη γυναίκα. Είναι όμως η πρώτη του φορά, καθώς συνήθως προτιμάει τον μέλλοντα σύζυγό του τον Antoine. Κάπως έτσι ξεκινάει ο Jeremie να αναρωτιέται για τη σεξουαλική του ταυτότητα.

  • Παρασκευή 29/9


Memories (Les Souvenirs) του Jean-Paul Rouve (Γαλλία 2014, 92’)
Michel Blanc, Annie Cordy, Mathieu Spinosi

Διάλογοι: Γαλλικοί, Υπότιτλοι: Αγγλικοί


Ο 23χρονος Romain είναι ο φύλακας ενός μικρού ξενοδοχείου στο Παρίσι. Δεν το γνωρίζει ακόμη, αλλά πρόκειται να γίνει συγγραφέας… Η γιαγιά του, η Madeleine, είναι εξήντα χρόνια μεγαλύτερή του. Όλως παραδόξως, η ηλικιακή τους διαφορά δεν επηρεάζει την πολύ στενή μεταξύ τους σχέση. Κάποια στιγμή η Madeleine το σκάει από το γηροκομείο στο οποίο την είχαν μεταφέρει τα παιδιά της παρά τη θέλησή της. Ο Romain φεύγει από τη δουλειά του για να συναντήσει την γιαγιά του στο Etretat. Οι δυο τους περνούν μια υπέροχη μέρα στην πόλη της νιότης της Madeleine’s…

  • Κυριακή 1/10


That Man from Rio (L’homme de Rio) του Philippe de Broca (Γαλλία 1964,112’)
Jean-Paul Belmondo, Françoise Dorléac, Jean Servais

Διάλογοι: Γαλλικοί, Υπότιτλοι: Αγγλικοί


Ο Adrien, σμηνίτης της πολεμικής αεροπορίας, έχει πάρει άδεια και σκοπεύει να δει την κοπέλα του στο Παρίσι. Φτάνει εκεί ακριβώς τη στιγμή που μια συμμορία από Λατινοαμερικάνους την απαγάγουν, πιστεύοντας ότι γνωρίζει την τοποθεσία δύο αγαλμάτων, που δείχνουν τον δρόμο για έναν αμύθητο θησαυρό στη ζούγκλα. Ο Adrien τούς ακολουθεί ως τη ζούγκλα της Βραζιλίας και ζει την περιπέτεια της ζωής του.

  • Δευτέρα 2/10


Playing Dead (Je Fais Le Mort) του Jean-Paul Salomé (Γαλλία 2013,104’)
François Damiens, Géraldine Nakache

Διάλογοι: Γαλλικοί, Υπότιτλοι: Αγγλικοί


Ένας πρώην δημοφιλής ηθοποιός, λόγω ανεργίας, δέχεται να υποδυθεί το θύμα σε μια αναπαράσταση ανθρωποκτονίας, πυροδοτώντας έτσι το ενδιαφέρον του να συνεργαστεί με την αστυνομία για την εξιχνίαση του πραγματικού εγκλήματος.

+ Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 21:00 [τις Κυριακές ξεκινούν στις 20:00]. Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις προβολές των γαλλικών ταινιών. Πληροφορίες τηλ. 96420491 και www.ofk.org.cy

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»