Μαραθώνιος Θερινών Προβολών στο «Κωνστάντια»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 19.6.2018

Αρχίζει το μήνα Ιούλιο ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών που πραγματοποιείται στον μοναδικό θερινό κινηματογράφο της Λευκωσίας «Κωνστάντια». Συγκεκριμένα οι προβολές θα πραγματοποιηθούν από τις 11 Ιουλίου μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21.00 (εξαιρείται η 15η  Αυγούστου). 


Ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών, είκοσι χρόνια μετά την έναρξή του, παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, τόσο στον τομέα του κινηματογράφου, όσο και στον τομέα της αναβάθμισης της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου.

Ταυτόχρονα με τον Μαραθώνιο αναβιώνει, προς μεγάλη ικανοποίηση των κινηματογραφόφιλων, ο καλοκαιρινός κινηματογράφος «Κωνστάντια», ένα από τα ωραιότερα παλιά «σινεμά» της πρωτεύουσας.

Ταινίες που διακρίνονται για την ποιότητά τους απ' όλες τις γωνιές της γης, και ταινίες που διακρίθηκαν πρόσφατα με μεγάλα βραβεία θα προβληθούν κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λευκωσίας. Ανάμεσα τους: η βραβευμένη με Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας «Μια Φανταστική Γυναίκα» / Una Mujer Fantastica (Χιλή), η προτεινόμενη για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, «Ο Λύκος της Eρήμου»/ Theeb (Ιορδανία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Jordan, United Arabic Emirates), η προτεινόμενη για Όσκαρ ταινία «Καταπληκτικές Γυναίκες» / 20th Century Women (ΗΠΑ). Οι μικροί σινεφίλ θα έχουμε τη χαρά να είναι και φέτος μέρος του Μαραθωνίου με την εξαίρετη παιδική ταινία Wendy.

Στο πρόγραμμα των προβολών ξεχωρίζει και η κυπριακή ταινία «Το Aγόρι στη Γέφυρα» / Boy on the Bridge  σε σκηνοθεσία Πέτρου Χαραλάμπους και σενάριο Σταύρου Πάμπαλλη και Eve Makis, με πολλές διακρίσεις  (Best Film Award, 29th European Cinema Panorama Film Festival - 2016 / Best Film Young Jury Cinephile Award, 17th Le Festival de Cinéma du Grain à Démoudre -2016 / Nominated for Best -First Time Director Award, Hellenic Film Academy Awards- 2017 κ.α) καθώς επίσης και η Ελληνικής παραγωγής ταινία, «1968 (AEK)» σε σκηνοθεσία και σενάριο Τάσσου Μπουλμέτη.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των προνολών ΕΔΩ. 



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Είσοδος 5 ευρώ.

Κάρτα εισόδου σε όλες τις προβολές 50 ευρώ.

Για τα παιδιά κάτω των 10 ετών (για ταινίες κατάλληλες, πάντοτε με γονική συνοδεία) καθώς και για άτομα με αναπηρίες, η είσοδος είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες: 22349085, 22348203

Διεύθυνση: Κινηματοθέατρο Κωνστάντια: Σόλωνος Μιχαηλίδη 15, Παλλουριώτισσα





Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»