2ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 30.8.2019

Η Πρεσβεία της Ιταλίας, σε συνεργασία με την Ιταλική εταιρεία παραγωγής ταινιών IMAGO Film Group, παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου, το οποίο θα λάβει χώρα από τις 9 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2019. 


Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στη Λάρνακα, στη Λευκωσία και στη Λεμεσό, σε συνεργασία με τα  K-Cineplex, τον Κινηματογράφο Πάνθεον και  το Θέατρο Ριάλτο, με ελεύθερη είσοδο. Όλες οι ταινίες θα παρουσιαστούν από τον διευθυντή του Φεστιβάλ, τον Claudio Rossi Massimi, παραγωγό ταινιών.

Η επίσημη έναρξη θα γίνει στη Λάρνακα στις 9 Σεπτεμβρίου στην παρουσία του Ιταλού Πρέσβη και των τοπικών Αρχών, με την προβολή της ταινίας "Quando Corre Nuvolari" που βασίζεται στην ιστορία του Ιταλού θρυλικού οδηγού Tazio Nuvolari.

italianfilm


Το Φεστιβάλ μετακομίζει στη Λευκωσία στις 11 Σεπτεμβρίου και καταλήγει στη Λεμεσό το Σαββατοκύριακο, με μια ιδιαίτερη νύχτα για το κλείσιμο στις 15 Σεπτεμβρίου, με την ταινία “Un figlio a tutti i costi” (‘Ένα παιδί με κάθε κόστος). Ο σκηνοθέτης/ηθοποιός Fabio Gravina και ο παραγωγός/σεναριογράφος Salvatore Scarico θα παρουσιάσουν προσωπικά την ταινία. Το ίδιο βράδυ, με βάση τις αξιολογήσεις του κοινού, θα ανακοινωθεί η αγαπημένη ταινία του Φεστιβάλ.

Το “Italian Film Days 2019”, είναι πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Κύπρο και έχει λάβει ειδική χρηματοδότηση από το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών στο πλαίσιο της διμερούς πολιτιστικής συμφωνίας μεταξύ Ιταλίας και Κύπρου. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Πρεσβεία της Ιταλίας συνεισφέρει στο "Fare Cinema", ένα έργο του ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών με σκοπό την προβολή ιταλικών κινηματογραφικών παραγωγών στο εξωτερικό στο πλαίσιο του προγράμματος προώθησης #VIVERE ALL’ITALIANA ("Ο Ιταλικός τρόπος ζωής").

Προβολές:

9-10 Σεπτεμβρίου, Kcineplex Λάρνακας

11-13 Σεπτεμβρίου, Κινηματογράφος Πάνθεον, Λευκωσία

14 & 15 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»