Olympia: ένα ντοκιμαντέρ για την Ολυμπία Δουκάκη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 29.6.2020

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Νέας Υόρκης και τη συμμετοχή της στο πρόσφατο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, η ταινία «Ολυμπία» θα προβληθεί στις 10 Ιουλίου διαδικτυακά για το ευρωπαϊκό κοινό. 


Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ για τη σπουδαία ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Ολυμπία Δουκάκη υπογράφει ο Κύπριος Χάρης Μαυρομιχάλης, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια ζει και εργάζεται στην Αμερική.

Η κάμερα του Μαυρομιχάλη εστιάζει στην Ολυμπία Δουκάκη παρουσιάζοντας, με θέρμη και ευαισθησία, την οδυνηρή ιστορία μιας γυναίκας που έδωσε πολλές και μεγάλες μάχες μέχρι να φτάσει στην κορυφή και να αποδειχθεί μια γιγαντιαία, δημιουργική δύναμη.

Επαναστατώντας κατά της παραδοσιακής Ελληνίδας μάνας της, που μέχρι και τα εσώρουχά της έψαχνε για να ελέγχει την ισχυρή σεξουαλική της ορμή, καταπολεμώντας ένα συντηρητικό τρόπο ζωής εν μέσω της παραδοσιακής παλαιάς ανώτερης τάξης της Βοστώνης και ξεκινώντας τη δική της θεατρική ομάδα στο Νιου Τζέρσεϊ, η Ολυμπία Δουκάκη πήρε στα χέρια της τη ζωή της με απίστευτο θάρρος.

Το ντοκιμαντέρ «Ολυμπία» αφηγείται τη συναρπαστική της ιστορία μέσα από την ειλικρινή εξιστόρηση της ίδιας της Ολυμπίας Δουκάκη, αλλά και μέσα από τις αφηγήσεις ανθρώπων που τη γνώρισαν, εργάστηκαν μαζί της, έγιναν φίλοι και φίλες της: η Γούπι Γκόλντμπεργκ, η Λόρα Λίνεϊ, ο Εντ Άσνερ, αλλά και ο Μάικλ Δουκάκης, εξάδελφός της και υποψήφιος για την προεδρία της Αμερικής στις εκλογές του 1988.

Τη μουσική του ντοκιμαντέρ υπογράφουν η Αλέξια Βασιλείου και ο Πολ Καντελόν.



Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ντοκιμαντέρ του Μαυρομιχάλη «είναι μια βαθιά συγκινητική ταινία που διερευνά όχι μόνο την πλούσια και ιστορική καριέρα της Ολυμπίας Δουκάκη» -που απέσπασε το Όσκαρ Ερμηνείας το 1987 για την ερμηνεία της στην ταινία Moonstruck- «αλλά και τον αγώνα της να βρει μια κοινή συνισταμένη αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσα στις αμερικανικές αξίες και τις αξίες που της μετέδωσαν οι Έλληνες μετανάστες γονείς της [...] Τo κινηματογραφικό βεριτέ στυλ της ταινίας επιτρέπει στο κοινό να κινείται συνεχώς και με άνεση ανάμεσα στις πρόβες, τα εργαστήρια, την οικογενειακή ζωή και το ταξίδι με την κόρη και τις εγγονές της στο προγονικό σπίτι της στην Ελλάδα.

+ Το ντοκιμαντέρ έχει διάρκεια 100 λεπτών και θα προβληθεί στις 10 Ιουλίου στις 20:00 στην επίσημή του σελίδα στο facebook/olympiathefilm

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»