“Choose a Frame” | Διαγωνισμός Ταινίας Μικρού Μήκους

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 4.1.2021


Η Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου (ΕΚΣ) ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις συμμετοχής για Διαγωνισμό Ταινίας Μικρού Μήκους με τίτλο “Choose a Frame.”


134738636_3883435565008267_5723143460557961378_o


Εν μέσω της ψηφιακής επανάστασης, όπου όλοι είμαστε μάρτυρες πρωτοφανών αλλαγών και προκλήσεων, η ΕΣΚ αισθάνεται την ανάγκη να δώσει την ευκαιρία σε δημιουργούς να προβληματιστούν και να εκφραστούν για τα σημερινά κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα του τόπου μας, μέσω της δικής τους κινηματογραφικής καλλιτεχνικής γραφής.


Η φράση “Choose a Frame” εμπνεύστηκε από σλόγκαν που επισυνάπτουμε στην εικόνα προφίλ μας στο Facebook που συνήθως αντιπροσωπεύουν τις κοινωνικοπολιτικές μας απόψεις σχετικά με ζητήματα που αφορούν τη χώρα μας ή το παγκόσμιο. Παραδείγματα είναι: "Δεν Είμαι Αόρατη", "Κανεί Πιον", "Wear a Mask", "Εγώ Αμμόχωστος", "Je Suis Charlie", "Climate Change is Real". Η ταινία πρέπει να εστιάζεται σε πρόσφατα κοινωνικά ή πολιτικά θέματα και μπορεί να παραχθεί με οποιοδήποτε μέσο και τεχνική στις κατηγορίες μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, πειραματικό. Μπορεί να είναι ένα φιλμ που να εμπνέει, να θέτει ερωτήματα, να ‘δίνει φωνή’ σε αυτούς που το χρειάζονται. Μια ταινία καλλιτεχνικής έκφρασης. Ένα πειραματικό έργο.




ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους τους Σκηνοθέτες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο ακόμη και αν δεν είναι μέλη της ΕΣΚ. Οι φοιτητικές ταινίες δεν είναι επιλέξιμες για συμμετοχή.




ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1ο βραβείο: 1500 ευρώ

2ο βραβείο: 1000 ευρώ

3ο βραβείο: 750 ευρώ


Η Κριτική Επιτροπή μπορεί να απονέμει μέχρι τρεις Τιμητικές Διακρίσεις (Διεύθυνση φωτογραφίας, Σενάριο, Ήχος, Μοντάζ, Μουσική). Οι διακρίσεις αυτές δεν συνοδεύονται από χρηματικό ποσό.




ΥΠΟΒΟΛΗ


Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι τα μεσάνυχτα (24:00) της 14ης Μαρτίου, 2021 στο FilmFreeway.





Δεν υπάρχει χρέωση (entry fee) για το δικαίωμα συμμετοχής.

Υποβάλλοντας την ταινία σας, θα σας ζητηθεί να καταχωρήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και της ταινίας σας. Αυτές οι πληροφορίες θα κοινοποιηθούν μόνο στην Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου. Η ΕΣΚ διασφαλίζει ότι αυτές οι πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ για οτιδήποτε άλλο εκτός από την άμεση επαφή για τον διαγωνισμό και δεν θα κοινοποιηθούν ποτέ σε κανέναν άλλο.

Προτού υποβάλετε την ταινία σας, παρακαλούμε όπως διαβάσετε τους όρους και κανονισμούς συμμετοχής.


Οι βραβευμένες ταινίες θα προβληθούν σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί από την Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου το Σάββατο, 27 Μαρτίου, 2021, εφόσον το επιτρέπουν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί από την Κυπριακή Κυβέρνηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η βράβευση των ταινιών θα ανατεθεί σε πενταμελή Κριτική Επιτροπή, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.


Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο επικοινωνίας

+357 22002268 ή στο info@cyprusdirectors.com




ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ


1. Η συνολική καλλιτεχνία και η ποιότητα της δουλειάς, το επίπεδο της δραματουργίας της ταινίας και η πρωτοτυπία της σκηνοθεσίας θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα.

2. Οι ταινίες πρέπει να είναι πρώτης προβολής στην Κύπρο και το εξωτερικό.

3. Οι ταινίες δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 15 λεπτά.

4. Δύναται να υποβληθεί μόνο μία ταινία ανά συμμετέχοντα.

5. Μόνο οι ταινίες που έχουν ολοκληρωθεί μετά την 1η Ιανουαρίου, 2020 είναι επιλέξιμες.

6. Οι ταινίες μπορούν να παραχθούν με οποιοδήποτε μέσο και τεχνική σε οποιαδήποτε κατηγορία (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, πειραματικό).

7. Αποδεκτά formats: Quick Time: 720p - 1080p - 4K, H264, MPEG - 4: 720p - 1080p - 4K.

8. Ταινίες που είναι δημόσια προσβάσιμες και διαθέσιμες στο διαδίκτυο εξαιρούνται από τον διαγωνισμό.

9. Ταινίες που περιέχουν διάλογο σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα εκτός από τα Αγγλικά πρέπει να υποβάλλονται με αγγλικούς υπότιτλους.

10. Αποσπάσματα που δεν υπερβαίνουν το 10% της συνολικής διάρκειας της ταινίας, θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς διαφήμισης.

11. Τα χρηματικά βραβεία απονέμονται στον σκηνοθέτη κάθε ταινίας.

12. Το σκεπτικό επιλογής θα καταγράφεται και θα ανακοινώνεται μόνο για τις ταινίες που έχουν βραβευτεί.

13. Οι αποφάσεις της Κριτικής Επιτροπής που αφορούν τα βραβεία, θα ανακοινωθούν στους βραβευμένους σκηνοθέτες, στην ιστοσελίδα της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου και στον τύπο.

14. Οι παραγωγοί και σκηνοθέτες των βραβευμένων ταινιών αναμένεται να δώσουν την συγκατάθεση τους στην Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου για την προβολή των έργων τους σε εκδήλωση παρουσίασης που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου 2021. Η ώρα και η τοποθεσία θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

15. Η εκκαθάριση πνευματικών δικαιωμάτων είναι ευθύνη του παραγωγού για κάθε υποβαλλόμενη ταινία, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων.

16. Η Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου διατηρεί το δικαίωμα να αποφασίσει και να επιλύσει οποιαδήποτε θέματα για τα οποία δεν υπάρχει πρόνοια στους παρόντες κανονισμούς του διαγωνισμού.



Εάν επιλεγεί η ταινία σας πρέπει να παρέχετε τα ακόλουθα:

17. Περίληψη στα ελληνικά και αγγλικά για ελληνοκυπριακές ταινίες, περίληψη στα αγγλικά για τουρκοκυπριακές ταινίες.

18. Main Cast και Credits (σε ψηφιακή μορφή).

19. Σύντομη φιλμογραφία και βιογραφία του σκηνοθέτη στα αγγλικά και ελληνικά για τις ελληνοκυπριακές ταινίες και μόνο στα αγγλικά για τις τουρκοκυπριακές ταινίες.

20. Δύο τουλάχιστον φωτογραφίες από τα γυρίσματα ή το έργο για σκοπούς προώθησης.


Η απόφαση των Διοργανωτών, ως προς την ερμηνεία των κανόνων και κανονισμών, είναι οριστική.

Η υποβολή του εντύπου συμμετοχής στην ΕΣΚ συνεπάγεται την άνευ όρων αποδοχή αυτών των κανόνων και κανονισμών.Τυχόν νομικές διαφορές επιλύονται μόνο στο Κυπριακό Δικαστήριο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»