«Η Κυνηγός Εικόνων» σε Λευκωσία και Πάφο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 4.12.2019

Έπειτα από μια σειρά παρουσιάσεων στον διεθνή χώρο με την αγγλόγλωσση έκδοση του βιβλίου της, η Τασούλα Χατζητοφή ταξιδεύει στην πατρίδα της για να παρουσιάσει την ελληνική έκδοση του «Η Κυνηγός Εικόνων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. Πρόκειται για ένα βιβλίο που αφηγείται μια από τις σημαντικότερες συλλήψεις στα χρονικά της παράνομης διακίνησης έργων τέχνης στην Ευρώπη, μέσα από τα μάτια της ίδιας της κ. Χατζητοφή, που εργάστηκε με τόλμη και επιμονή για τη σύλληψη του αρχαιοκάπηλου Αϊντίν Ντικμέν και την ανάκτηση εκατοντάδων έργων που είχε στην κατοχή του.


«H Κυνηγός Εικόνων» της Τασούλας Χατζητοφή θα παρουσιαστεί σε δύο εκδηλώσεις, σε Λευκωσία και Πάφο, στις 12 και 16 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.



Αυτοβιογραφικό

«Η Κυνηγός Εικόνων» είναι η συναρπαστική αυτοβιογραφία της γυναίκας που πέτυχε την επιστροφή κυπριακών θρησκευτικών κειμηλίων πίσω στη γενέτειρά της. Η Τασούλα Χατζητοφή, πρόσφυγας από την Αμμόχωστο, εδώ και πολλά χρόνια έχει αφοσιωθεί στην προσπάθεια να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και να αντιμετωπίσει τους «εμπόρους του Θεού», δηλαδή τον υπόκοσμο του λαθρεμπορίου τέχνης και αρχαιοτήτων.

Για να πετύχει την επιστροφή των θησαυρών της Κύπρου εκεί όπου ανήκουν, η Τασούλα Χατζητοφή διείσδυσε στον υπόκοσμο του εμπορίου τέχνης και ενορχήστρωσε τη γνωστή επιχείρηση του Μονάχου, που κατέληξε σε μία από τις σημαντικότερες συλλήψεις στα χρονικά της παράνομης διακίνησης έργων τέχνης στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

tasoula hadjitofi
Το βιβλίο «Η Κυνηγός Εικόνων» κυκλοφόρησε αρχικά στην αγγλική γλώσσα. Έπειτα μεταφράστηκε και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. Ήδη τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου παρουσιάστηκε στην Αθήνα και την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη.
Σήμερα, η Τασούλα Χατζητοφή ζει και εργάζεται στην Ολλανδία, όπου εγκαταστάθηκε μετά το 1974. Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και διετέλεσε επίτιμη πρόξενος της Κύπρου στην Ολλανδία και ήταν από εκείνη τη θέση που κατάφερε να ανακτήσει, τη δεκαετία του ’90, θησαυρούς της χώρας. Είναι η ιδρύτρια του «Walk of Truth», μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης με αποστολή την ενθάρρυνση των πολιτών να εμπλέκονται ενεργά στην προστασία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς και την ευαισθητοποίηση για τη σημασία της διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς σε εμπόλεμες περιοχές.

+ Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 στις 19:00 στην Αίθουσα Καστελλιώτισσα (έναντι της Πύλης Πάφου στην Παλιά Λευκωσία και Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην Παλιά Ηλεκτρική, στην Πάφο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη

«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη

«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη