Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Μπουλάτ Οκουντζάβα και οι Φρουροί της Αγάπης»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 24.11.2022
Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Κωστακόπουλου και της Συλβάνας Βανέζου «Ο Μπουλάτ Οκουντζάβα και οι Φρουροί της Αγάπης» (μια δίγλωσση έκδοση, στην ελληνική και ρωσική γλώσσα).

Εκδόθηκε και κυκλοφορεί στην Κύπρο και προσεχώς και στην Ελλάδα το βιβλίο του Γιάννη Κωστακόπουλου και της Συλβάνας Βανέζου για τον μεγάλο Ρώσο μουσικό, ποιητή, ερμηνευτή και συγγραφέα Μπουλάτ Οκουντζάβα με τίτλο «Ο Μπουλάτ Οκουντζάβα και οι Φρουροί της Αγάπης».

Πρόκειται για δίγλωσση έκδοση, στη ρωσική και ελληνική γλώσσα, για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Ρώσου τροβαδούρου που κατέγραψε με την ποίηση και τη μουσική του σημαντικές στιγμές του εικοστού αιώνα σηματοδοτώντας τα οράματα και τις διαψεύσεις μιας ολόκληρης εποχής.

Όπως γράφει ο ποιητής και φιλόλογος Γιώργος Μολέσκης χαιρετίζοντας την έκδοση, «πρόκειται για ένα βιβλίο που έχει πολλά να πει τόσο στους ρωσόφωνους όσο και στους ελληνόφωνους αναγνώστες. Σε πολλούς θα θυμίσει μια ολόκληρη εποχή της σοβιετικής περιόδου, αυτήν των δεκαετιών του ’60, του ’70 και του ’80, θα ξυπνήσει μνήμες, συναισθήματα, λογοτεχνικές και καλλιτεχνικές αναζητήσεις, την εικόνα του ποιητή με την κιθάρα του να τραγουδά τους μελωδικούς του στίχους. Στους Μοσχοβίτες θα θυμίσει και κάτι παραπάνω, την ατμόσφαιρα της πόλης, κυρίως της περιοχής του Αρμπάτ, με όλες τις ιστορίες των ανθρώπων που άφησαν εκεί το στίγμα της παρουσίας τους. Σε όσους θα τον γνωρίσουν για πρώτη φορά θα αποκαλύψει πολλά από το κλίμα της περιόδου, θα ανοίξει ένα παράθυρο για να γνωρίσουν την εποχή, θα προσφέρει τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με μια αληθινή ποίηση, με διαχρονική αξία, και να ανακαλύψουν έναν σπουδαίο ποιητή κι έναν υπέροχο τροβαδούρο».

Η παρουσίαση του βιβλίου θα τελεστεί την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, στις 6.00 μ.μ., στο Δημαρχείο Λεμεσού.

Χαιρετισμός: Νίκος Νικολαΐδης, Δήμαρχος Λεμεσού.

Ομιλητής: Μενέλαος Αβραάμ, Δρ. Φιλοσοφίας.

Απαγγελία ποιημάτων: Πάμπης Αναγιωτός, ποιητής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν διαφάνειες και βίντεο με τον Οκουντζάβα να ερμηνεύει τραγούδια του.

Διάρκεια εκδήλωσης: 60 λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ