Ο Emmanuel Tjeknavorian στη Λευκωσία

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 5.9.2017

Για μια συναυλία στις 15 Σεπτεμβρίου επιστρέφει στο The Shoe Factory του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος ο σολίστ του βιολιού Emmanuel Tjeknavorian.


Νικητής σε διαγωνισμούς όπως ο Διεθνής Διαγωνισμός Βιολιού Γιαν Σιμπέλιους 2015 και ο Διεθνής Διαγωνισμός Βιολιού Φριτς Κράισλερ 2014, ο νεαρός Emmanuel Tjeknavorian έχει ήδη εδραιώσει τη φήμη του διεθνώς, έχοντας εμφανιστεί σε ρεσιτάλ και ως σολίστ με σημαντικές ορχήστρες, σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες αίθουσες μουσικής ανά το παγκόσμιο.
O Emmanuel Tjeknavorian παίζει σε ένα βιολί Antonio Stradivari του 1698 από την Κρεμόνα, που γενναιόδωρα του παραχώρησε το Beare’s International Violin Society

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του στο The Shoe Factory στη Λευκωσία θα σημάνει την έναρξη μιας μεγάλης ευρωπαϊκής περιοδείας του Tjeknavorian σε ορισμένες από τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών, μεταξύ άλλων οι Musikverein Βιέννης, Concertgebouw Άμστερνταμ, Philharmonie Λουξεμβούργου και Barbican Ηνωμένου Βασιλείου, όπου θα ερμηνεύσει το ίδιο πρόγραμμα σε έργα για σόλο βιολί των Γ.Σ. Μπαχ, Εζέν Ιζαΐ, Σεργκέι Προκόφιεφ, Ζωρζ Ενέσκου, Κριστόφ Έρενφελνερ και Χάινριχ Βίλχελμ Ερνστ.

Το ρεπερτόριο

Γ. Σ. Μπαχ (1685 -1750) – Σονάτα σε Σολ ελάσσονα, BWV 1001 (1720)
Εζέν Ιζαΐ (1858-1931) – Σονάτα για Βιολί Αρ.1 σε Σολ ελάσσονα, Έργο 27, Αρ.1 (1923)
Σεργκέι Προκόφιεφ (1891-1953) – Σονάτα για σόλο Βιολί σε Ρε μείζονα, Έργο 115 (1947)
Ζορζ Ενέσκου (1881-1955) – Ménétrier από το Impressions d' Enfance, Έργο 28 (1940)
Κριστόφ Έρενφελνερ (b.1975) - Suites des Alpes, Op.36 (2016)
Χάινριχ Βίλχελμ Ερνστ (1812-1865) – Παραλλαγές πάνω στο «Τελευταίο Ρόδο του Καλοκαιριού» από τις Έξι Πολυφωνικές Σπουδές (1864)

Γεννημένος στη Βιέννη το 1995, ο Emmanuel μεγάλωσε σε οικογένεια μουσικών. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού σε ηλικία πέντε ετών και δύο χρόνια αργότερα έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση. Από το 2011 σπουδάζει υπό τον Gerhard Schulz, ιδρυτικό μέλος του περίφημου Κουαρτέτου Άλμπαν Μπεργκ, στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης.

Πέρα από τον Διαγωνισμό Σιμπέλιους, ο Emmanuel κέρδισε αμέτρητα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς βιολιού, μεταξύ άλλων στον Διεθνή Διαγωνισμό Βιολιού Φριτς Κράϊσλερ (και είναι ο πρώτος Αυστριακός στην ιστορία του διαγωνισμού που κατάφερε να κερδίσει βραβείο), στον Διαγωνισμό Γιοχάνες Μπραμς και στον Διαγωνισμό Νέων Μουσικών της EBU, ο οποίος μεταδόθηκε ζωντανά σε όλη την Ευρώπη μέσα στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του Φεστιβάλ της Βιέννης.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Emmanuel Tjeknavorian έχει ήδη εμφανισθεί σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών, έχει συμπράξει ως σολίστ με ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα Ραδιοφωνίας της Βιέννης, η Συμφωνική Ορχήστρα Τοσκάνης, η Συμφωνική Ορχήστρα της Φινλανδικής Ραδιοφωνίας και η Φιλαρμονική του Ελσίνκι, η Ορχήστρα Boston Pops και η Ορχήστρα Δωματίου του Μονάχου, υπό τη διεύθυνση μαέστρων όπως οι Cornelius Meister, Keith Lockhart, Hannu Lintu και John Storgårds.

Κατά την παρούσα σεζόν οι εμφανίσεις του περιλαμβάνουν συναυλίες με τη Συμφωνική της Βιέννης, την Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Φρανκφούρτης στο Φεστιβάλ Μπετόβεν στη Βαρσοβία, την Ορχήστρα Μπρούκνερ του Λιντς, την Καμεράτα του Σάλτσμπουργκ και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων της Μπογκοτά υπό τη διεύθυνση του Andrés Orozco-Estrada.

Ο Emmanuel επιλέγηκε, επίσης, να συμμετάσχει στη σειρά Rising Stars του European Concert Hall Organisation για την περίοδο 2017/2018. Οι επόμενες του εμφανίσεις περιλαμβάνουν ρεσιτάλ στο Φεστιβάλ Μουσικής του Ραϊνγκαου, στο Φεστιβάλ Andermatt Classics στις Άλπεις, στο Φεστιβάλ Μενουχίν στο Γκστάαντ και στο Φεστιβάλ Mecklenburg-Vorpommern μέσα στο πλαίσιο της σειράς «νεαροί ελίτ».

Το 2018, ο Emmanuel Tjeknavorian θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Ιδρύματος Orpheum και θα κάνει το ντεμπούτο του με την Ορχήστρα Tonhalle Ζυρίχης υπό τη διεύθυνση του Michael Sanderling.

+ Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 στο The Shoe Factory [οδός Ερμού, παλιά Λευκωσία] στις 20:30. Πληροφορίες: Ίδρυμα Τεχνών Φάρος, τηλ. 22663871 / www.pharosartsfoundation.org
Εισιτήρια: €15 / €10 Μαθητές, Συνταξιούχοι & Μέλη του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος
Box Office: www.pharosartsfoundation.org & τηλ. 96669003 (Δευτέρα – Παρασκευή 10πμ-3μμ).

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Με «African star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «African star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «African star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Προκόπης και περί συναισθημάτων

Προκόπης και περί συναισθημάτων

Προκόπης και περί συναισθημάτων

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Στις 18 Απριλίου η εμφάνιση του Δημήτρη Μεσημέρη

Στις 18 Απριλίου η εμφάνιση του Δημήτρη Μεσημέρη

Στις 18 Απριλίου η εμφάνιση του Δημήτρη Μεσημέρη