«Δανεικά παπούτσια» με τη Χριστίνα Μαξούρη

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 9.11.2017

Έπειτα από έναν διετή κύκλο παραστάσεων στην Αθήνα, με εκτενή περιοδεία στην Ελλάδα και μετακλήσεις στο Λονδίνο, το Παρίσι και το Μιλάνο, η Χριστίνα Μαξούρη φορά ξανά τα «Δανεικά Παπούτσια» για μια μόνο παράσταση στο θέατρο Δέντρο στη Λευκωσία, εμπλουτίζοντας την πολιτιστική προσφορά του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία έχει ως στόχο την παρουσίαση μοναδικών και ασυνήθιστων καλλιτεχνικών προτάσεων στην πανεπιστημιακή κοινότητα και το ευρύτερο κοινό.


Η Χριστίνα Μαξούρη, μια σπουδαία φωνή και ανερχόμενη ηθοποιός της ελληνικής θεατρικής σκηνής, «δανείζεται» παλιές και νέες μελωδίες και τις ερμηνεύει a cappella, πλάι σε κείμενα των Χατζιδάκι, Ελύτη, Λειβαδίτη, Περεσιάδη, Σαίξπηρ κ.ά., παίζοντας ενίοτε μεταλλόφωνο, κλαρινέτο ή μπαγλαμαδάκι, σε μια χειροποίητη και «κατ’ οίκον» συναυλία, αφήνοντας χώρο στην κατάργηση της απόστασης μεταξύ κοινού κι ερμηνευτή και στα απρόβλεπτα της συνύπαρξης.

Η μουσικοθεατρική παράσταση θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 20:00 στο θέατρο Δέντρο.

Ενδεικτικές κριτικές για την παράσταση
«Κάθε τραγούδι και μια μικρή παράσταση. Θυμίζοντάς μας την εποχή που οι ερωτευμένοι έκαναν καντάδες και οι εξεγερμένοι τραγουδούσαν στίχους», Ζωή Νικολάου – MusicCorner.gr

«Χαρισματικό πλάσμα η Χριστίνα. Συν παλλόμενες εσωτερικές χορδές – μια ερμηνευτική ευαισθησία μοναδική και μια αμεσότητα συγκινητική. Σε μια παρεΐστικη, ζεστή ατμόσφαιρα», Γιώργος Σαρηγιάννης – Tο Τέταρτο Κουδούνι

«Μια μικρή μυσταγωγία με χιούμορ ενδιάμεσα, χωρίς τίποτα βαρύ. Ένα πούπουλο που χάιδεψε τις καρδιές μας. Συμπερασματικά η μαγεία είναι κάπου εκεί δίπλα φτάνει να την αφήσεις να σε αγγίξει», Αριστέα Γιάννου – MusicPaper.gr

Ταυτότητα παράστασης

Επιλογή τραγουδιών-κειμένων, ερμηνεία: Χριστίνα Μαξούρη
Μιχάλης Βρέττας: βιολί, τραγούδι
Σοφία Ευκλείδου: τσέλο, τραγούδι
Βασίλης Παναγιωτόπουλος: τρομπόνι, πιάνο, τραγούδι
Σταύρος Ρουμελιώτης: ενορχηστρώσεις
Γιάννης Παξεβάνης: ηχητικός σχεδιασμός
Νίκος Βλασόπουλος: σχεδιασμός φωτισμών
Μαρίλη Ζάρκου: video έναρξης
Γιώργος Φωτόπουλος: τεχνικός φωτισμών
Παναγιώτης Γαλανός: τεχνικός ήχου
Έφη Κουφοπούλου / Νουρμάλα Ήστυ: συντονισμός παραγωγής

Η Χριστίνα Μαξούρη είναι αριστούχος απόφοιτος της δραματικής σχολής «Νέο Ελληνικό Θέατρο» του Γ. Αρμένη (2003). Έχει εργαστεί πάνω σε κείμενα των Αισχύλου, Σοφοκλή, Ευριπίδη, Μάρλοου, Μαριβώ, Γκολντόνι, Τσέχωφ, Σιμελπφένιχ, Περεσιάδη, Ραγκαβή, Χορν, Αλεξάκη, Καλαβριανού κι έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Βασίλη Παπαβασιλείου, Γιάννη Χουβαρδά, Νίκο Καραθάνο, Peter Stein, Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη, Κώστα Τσιάνο, Γιάννη Μαργαρίτη, Τάκη Βουτέρη, Διαγόρα Χρονόπουλο, Δημήτρη Λιγνάδη, Γιώργο Αρμένη, Σοφία Σπυράτου, Έφη Θεοδώρου, Μάρθα Φριντζήλα, Γιάννη Καλαβριανό, Μαρία Πρωτόπαππα, Φωτεινή Μπάνου. Στο Εθνικό, το ελεύθερο θέατρο και το Φεστιβάλ Αθηνών.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο κινησιολογικού αυτοσχεδιασμού με την Ariane Mnouchkine στο Théâtre du Soleil στο Παρίσι και σεμινάριο υποκριτικής με τον Anatoli Vassiliev στο Κέντρο Αρχαίου Δράματος «Δεσμοί».

Υπήρξε δυο φορές υποψήφια για το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» για την παράσταση «Παραλογές ή μικρές καθημερινές τραγωδίες» σε σκηνοθεσία Γ. Καλαβριανού. Και για το βραβείο «Ελευθερία Σαπουντζή 2015».

Ως τραγουδίστρια, έχει συνεργαστεί με τους Νίκο Ξυδάκη, Γιώργο Ψυχογιό, Δημήτρη Καμαρωτό, Φοίβο Δεληβοριά, Δημήτρη Μυστακίδη, Μαριώ, Κώστα Μακεδόνα, Γιάννη Μπέζο, Νίκο Ζούδιαρη, Απόστολο Ρίζο, Άγγελο Τριανταφύλλου, Σοφία Λαμπροπούλου, Ορέστη Καραμανλή, Ηλία Βαμβακούση, Χρήστο Θεοδώρου, Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη, Ματούλα Ζαμάνη, Μαρία Παπαγεωργίου, Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη και Πάνο Βλάχο, σε συναυλιακό ή δισκογραφικό πλαίσιο.

Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει «τα Δανεικά Παπούτσια» -μια solo μουσική παράσταση που βασίζεται στην a cappella ερμηνεία- και παρουσιάζεται στην Αθήνα και σε περιοδεία εντός κι εκτός Ελλάδας. Τον Ιούνιο του ’17, έχοντας μαζί της μερικούς από τους εξέχοντες μουσικούς ερμηνευτές της παλαιάς και μπαρόκ μουσικής, πραγματοποίησε σειρά συναυλιών στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγ. Παύλου, με τίτλο «20 + 1 Μεταπολεμικά Λαϊκά Τραγούδια με Μπαρόκ Ορχήστρα», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Το φθινόπωρο του ’17 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος προσωπικός της δίσκος, σε μουσική του Άγγελου Τριανταφύλλου και στίχους της Ελένης Φωτάκη, από τη Feelgood Records.

+ Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Θέατρο Δέντρο [Ενότητος 44, Καϊμακλί, Λευκωσία]. Διάρκεια: 80'. Ερμηνεύει η Χριστίνα Μαξούρη. Η μουσική ερμηνεύεται ζωντανά (Μιχάλης Βρέττας: βιολί, τραγούδι, Σοφία Ευκλείδου: τσέλο, τραγούδι, Βασίλης Παναγιωτόπουλος: τρομπόνι, πιάνο, τραγούδι) 
Εισιτήρια προπωλούνται ηλεκτρονικά: www.ucy.ac.cy/alumnisys (Εκδηλώσεις)
Πληροφορίες: 22894356 (ώρες γραφείου)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Με «African star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «African star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «African star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Προκόπης και περί συναισθημάτων

Προκόπης και περί συναισθημάτων

Προκόπης και περί συναισθημάτων

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Στις 18 Απριλίου η εμφάνιση του Δημήτρη Μεσημέρη

Στις 18 Απριλίου η εμφάνιση του Δημήτρη Μεσημέρη

Στις 18 Απριλίου η εμφάνιση του Δημήτρη Μεσημέρη