#Throwback στα δέκα χρόνια της Λουβάνα Δίσκοι

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 15.11.2019

Οι συνιδρυτές της δισκογραφικής εταιρείας Λουβάνα Δίσκοι, Λευτέρης Μουμτζής και Αντρέας Τραχωνίτης, δύο τολμηροί λάτρεις της μουσικής (και οι ίδιοι μουσικοί / παραγωγοί), συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του Λευτέρη Μουμτζή στην Κύπρο από το Λονδίνο, όπου διοργάνωνε και προωθούσε συναυλίες με το όνομα “Louvana”. Η επιστροφή του συνέπεσε με τον ερχομό και του Αντρέα Τραχωνίτη, μετά το τέλος των μουσικών σπουδών του στη Βοστώνη.


Όταν ο πολυοργανίστας και τραγουδοποιός Μουμτζής είχε κλείσει μια ηχογράφηση με τον μουσικό και παραγωγό Τραχωνίτη στο νεοσύστατο τότε στούντιο ηχογραφήσεων studio eleven63, κανένας από τους δύο δεν περίμενε ότι το session αυτό θα σηματοδοτούσε την αρχή μιας σημαντικής μουσικής σχέσης.

Το 2009 δημιούργησαν την εταιρεία «Λουβάνα Δίσκοι» που σήμερα, δέκα χρόνια μετά, έχει καθιερωθεί ως ο μοναδικός οργανισμός στην Κύπρο που εστιάζει στη ζωντανή, πρωτότυπη μουσική από ανεξάρτητους τραγουδοποιούς του τόπου, καθώς και σε μουσικά εργαστήρια.

Εκτός από κυκλοφορίες δίσκων, έχει διοργανώσει το Λευκωσία Loop Festival, το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος και το Μουσικό Φεστιβάλ Φέγγαρος.

Ο Ορέστης Κάλβαρης έψαξε στα αρχεία της Λουβάνας όλων αυτών των χρόνων και επιμελείται μια έκθεση με φωτογραφικό υλικό, βίντεο και αφίσες από τις διάφορες διοργανώσεις της Λουβάνας. Η έκθεση θα παρουσιάζεται στο καφενείο Πρόζακ στη Λευκωσία από τις 16 μέχρι τις 23 Νοεμβρίου και με αυτή ξεκινά η Εβδομάδα Λουβάνα, μια σειρά από εκδηλώσεις για τα 10χρονα της δισκογραφικής εταιρείας.

Ακολουθεί ένα μικρό δείγμα από αυτή την πορεία. Ευχαριστίες στον Ορέστη Κάλβαρη για την επιλογή και στη Λουβάνα Δίσκοι για την παραχώρηση. 


louvana2
Μαρία Σπίβακ και Bunty στο Φεστιβάλ Φέγγαρος
louvana3


Λευτέρης Μουτζής, Mo Kolours και Χρίστος Χατζηχρίστου (Plain History) στο 2o Λευκωσία Loop Festival

louvana5


Μέλη του συγκροτήματος Tau στο Φεστιβάλ Φέγγαρος 2018, στο Δημοσιογραφικό Χωριό στα Περβόλια

louvana6
Λευτέρης Μουμτζής, Βασιλική Αναστασίου και Μικαέλλα Τσαγγάρη στο 1ο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος, 2014
louvana7
Ο Jim White πίνει τον καφέ του στον Κάτω Δρυ, στο Φεστιβάλ Φέγγαρος 2017
louvana8
Ο Γιώργης Ξυλούρης μιλά και η Αναστασία Προκόπη Τάκη γράφει, υπό το βλέμμα και τον φακό κινητών τηλεφώνων στον Κάτω Δρυ
louvana9
Στο καφενείο του χωριού Κάτω Δρυς, με τον Nathaniel Keen από τους Flying Ibex και τον Αντώνη Αντωνίου από τους Τρίο Τεκκέ και Monsieur Doumani, στο Φεστιβάλ Φέγγαρος του 2015
louvana10


Η Bunty στο Φεστιβάλ Φέγγαρος του 2015

louvana12


Οι Flying Ibex: προθέρμανση στα παρασκήνια της Κύριας Σκηνής του Φεστιβάλ Φέγγαρος 2015

louvana13


Ο Oliver Keen παίρνει μια ανάσα από το Φεστιβάλ Ακουστικής Μουσικής του 2009 στο Πεντάκωμο

louvana14


Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Σωτήρης Ντούβας στο Φεστιβάλ Φέγγαρος 2011, στη Λόφου

louvana15


Πρόβες στην κουζίνα με τον Φώτη Σιώτα, τον Δημήτρη Φόκεν και την Χαριτίνη Κώττη, στο πρώτο εργαστήρι που έδωσαν ο Αντρέας Τραχωνίτης και ο Λευτέρης Μουμτζής στο Μουσικό Χωριό της Ελλάδας, στον Άγιο Λαυρέντιο, Πήλιο 2012

louvana16


Αντρέας Τραχωνίτης και Λευτέρης Μουμτζής στην κονσόλα, ρυθμίζει τα φώτα σε κάποια συναυλία στο Κοσμικό Κέντρο Αντωνάκης, Φεβρουάριος 2011

VD0J0626


Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στα παρασκήνια της συναυλίας του στο Κοσμικό Κέντρο Αντωνάκης, Μάρτιος 2011

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Mental Echoes» | Ομαδική έκθεση για τη ψυχική υγεία στο Πρόζακ

«Mental Echoes» | Ομαδική έκθεση για τη ψυχική υγεία στο Πρόζακ

«Mental Echoes» | Ομαδική έκθεση για τη ψυχική υγεία στο Πρόζακ

Fengaros Reacts

Fengaros Reacts

Fengaros Reacts

Μία ημέρα «Laou Laou», μία μέρα χωρίς αυτοκίνητα στους Αγίους Ομολογητές

Μία ημέρα «Laou Laou», μία μέρα χωρίς αυτοκίνητα στους Αγίους Ομολογητές

Μία ημέρα «Laou Laou», μία μέρα χωρίς αυτοκίνητα στους Αγίους Ομολογητές