«Share Culture. Share Life»: Κύπρος και Ιρλανδία μοιράζονται εμπειρίες

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 22.10.2018

Κύπρος και Ιρλανδία συναντώνται σε μια βραδιά στην οποία συνδυάζονται οι δυο κουλτούρες.  Κύπριοι καλλιτέχνες μοιράζονται την εμπειρία τους από την Ιρλανδία, Ιρλανδικά έργα Ιρλανδών ποιητών και συγγραφέων τους οποίους απασχολεί η αρχαία Ελληνική τραγωδία, αναφορά σε Ιρλανδικό θεατρικό έργο που ανέβασε ο ΘΟΚ, Ιρλανδικές μελωδίες σε acapella και σε άρπα.


Κύπρος και Ιρλανδία στις δύο άκρες της Ευρώπης, δύο χώρες που παρά τη γεωγραφική απόσταση που τους χωρίζει, έχουν μεταξύ τους πολλά κοινά. Μέσω αυτής της πολιτιστικής εκδήλωσης θα δοθεί στους Κυπρίους η ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την Ιρλανδία. Τίθεται επίσης το ερώτημα γιατί τόσοι Ιρλανδοί συγγραφείς και ποιητές αγαπούν τόσο πολύ την Ελληνική λογοτεχνία. Θα δοθεί η ευκαιρία στους φοιτητές που φτάνουν στο Λονδίνο ως τελικό προορισμό για σκοπούς σπουδών, να πάνε ένα βήμα πιο πέρα και να ανακαλύψουν ένα νησί το οποίο θα θελήσουν να εξερευνήσουν. Γονείς ίσως θελήσουν να προτρέψουν τα παιδιά τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που παρέχει η Ιρλανδία.

Ανάμεσα στους δυο λαούς υπάρχουν ήδη δεσμοί φιλίας και αλληλοσεβασμός προς την κουλτούρα τους.

«Ας μοιραστούμε την κουλτούρα. Ας μοιραστούμε τη ζωή.» SHARE CULTURE. SHARE LIFE”.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Τετάρτη, 24/10/18 στις 19.30 στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας (ΠΔΚΛ) στην Παλλουριώτισσα, υπό την αιγίδα της Πρεσβεία της Ιρλανδίας και συμμετέχουν Κύπριοι και Ιρλανδοί συντελεστές.

Το ΠΔΚΛ θα είναι ανοιχτό για από τις 18.30 για ένα ποτήρι κρασί.





Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;