A week at the village: ένα ντοκιμαντέρ για το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος 2019

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 21.4.2020

Ένα ντοκιμαντέρ για το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος 2019 «ανέβηκε» σήμερα στο κανάλι της Louvana Records στο YouTube.


Το ντοκιμαντέρ δημιούργησε ο Πάρις Χριστοφή της Zedem Media και σ΄αυτό καταγράφεται η εμπειρία του Μουσικού Χωριού μέσα από πλάνα από τα εργαστήρια, τις νυχτερινές συναυλίες και τα jam sessions, καθώς και μικρές συνεντεύξεις με εισηγητές των εργαστηρίων.

Η περσινή διοργάνωση ήταν η έκτη στη σειρά και φιλοξένησε εννιά (9) εργαστήρια μουσικής, ένα εργαστήρι θεάτρου, ένα εργαστήρι ραδιοφωνικής παραγωγής και ένα artist residency. Επίσης, το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος 2019 συνεργάστηκε με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SuCarMuS (Sustainable Careers in the Music Sector), στο πλαίσιο του οποίου επιλεγμένοι αναδυόμενοι επαγγελματίες του μουσικού χώρου από διάφορες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης κατέφθασαν στο χωριό Κάτω Δρυς για να διεξάγουν συναντήσεις και mentoring sessions σε θεματικές όπως η διοργάνωση μουσικών φεστιβάλ, η προώθηση συναυλιών, live bookings, σαν μέρος του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος.

Στο ντοκιμαντέρ μπορούμε να δούμε επίσης μέρος των τελικών παρουσιάσεων του κάθε εργαστηρίου, καθώς και των συναυλιών στην πλατεία του χωριού Κάτω Δρυς, οι οποίες ήταν δωρεάν και ανοιχτές για το κοινό. Ακόμα, η κάμερα του Χριστοφή παρουσιάζει την προοπτική τόσο των θεατών όσο και των συμμετεχόντων κατά τα βραδινά jam sessions, τα οποία αποτελούν μια ιδιαίτερα σημαντική πτυχή του Fengaros Music Village. Αυτή η εμπειρία δεν παρέχει στους σπουδαστές μόνο την ευκαιρία να παίξουν ζωντανά με έμπειρους μουσικούς και να αυτοσχεδιάσουν, αλλά και να γνωρίσουν άλλους μουσικούς και πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες, καθώς και να πειραματιστούν με νέες τεχνικές που διδάχτηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας στα εργαστήρια.


Το 2019 στο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος συμμετείχαν στα εργαστήρια σπουδαστές από την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, την Ολλανδία και την Ουγγαρία, ηλικίας από 16 έως 49 ετών. Τα εργαστήρια εισηγήθηκαν οι Ευγένιος Βούλγαρης (GR), Ελένη Ηρακλέους (DE), Άντης Σκορδής, Γιάννης Διονυσίου (CY), Οδυσσέας Τουμάζου (CY), Μιχάλης Καπηλίδης (GR), Σόφη Φετοκάκη (UK), Μάριος Τακούσιης (CY), Δημήτρης Φυρίος & Στέλιος Κτόρας (CY), Λευτέρης Μουμτζής (CY), Αθηνά Κάσιου (CY), Κώστας Μακρυγιαννάκης (GR).

H Louvana Records δε θα μπορούσε να πραγματοποιήσει το Fengaros Music Village 2019 χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των χορηγών της: τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο, το DeeJay 93.5 και το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού Κάτω Δρυς.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...