«Στη χώρα π’αναγιώθηκα» από το Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.8.2020

Το Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης παρουσιάζει σειρά συναυλιών με τίτλο “Στη χώρα π’αναγιώθηκα", η οποία περιλαμβάνει τραγούδια σε ποίηση των Κυπρίων ποιητών Κυριάκου Χαραλαμπίδη, Μιχάλη Πασιαρδή, Τεύκρου Ανθία, Κώστα Μόντη, Βασίλη Μιχαηλίδη, Δημήτρη Λιπέρτη, κ.α. μελοποιημένα από Κύπριους συνθέτες όπως ο Ευαγόρας Καραγιώργης, ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης, ο Γιώργος Κοτσώνης, ο Κώστας Κακογιάννης, ο Γιώργος Καλογήρου κ.α.


Κάποια τραγούδια θα ακουστούν για πρωτη φορά στο πλαίσιο των συναυλιών αυτών. Παράλληλα θα απαγγελθούν ποιήματα Κυπρίων ποιητών γραμμένα στην Κυπριακή διάλεκτο και την κοινή Ελληνική γλώσσα.



Συντελεστές:

Γιώργος Καλογήρου: Λαούτο, κιθάρα, φωνή
Αργυρώ Χριστοδούλου: Φωνή, κρουστά
Κωνσταντίνα Ξενοφώντος: Φωνή, κρουστά
Εύα Σταύρου: Φλάουτο
Χαράλαμπος Παντελή: Λαούτο
Βερόνικα Αλωνεύτου: Σαντούρι

1) Ανώγυρα - 20/8/2020 - Χώρος εκδηλώσεων πλατείας
2) Μουτουλλάς - 21/8/2020 - Εκκλησία Αγίας Παρασκευής
3) Αγρός - 23/8/2020 - Πλατεία (Βρύση του Κάουρα)
4) Περιστερώνα (Μόρφου) - 7/9/2020 - Εκκλησία Αγ.Βαρνάβα και Ιλαρίωνος
5) Φρέναρος - 13/9/2020 - Αμφιθέατρο Κοινοτικού Συμβουλίου
6) Σπήλια/Κούρδαλι/Καννάβια/Αγ. Ειρήνη - 17/9/2020 - Πολιτιστικό Κέντρο Σπηλιών

Ώρα Έναρξης: 20:30 / Είσοδος Ελεύθερη

Το Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης-Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠΑΝ θέτει ως στόχο την υλοποίηση ποιοτικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε κοινότητες της Κύπρου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;