Tο Ινστιτούτο Γκαίτε ανέπτυξε 220 ψηφιακές και φυσικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 21.12.2020

Tο Ινστιτούτο Γκαίτε, που συμμετείχε στο επίσημο πολιτιστικό πρόγραμμα της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας κατά τη Γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, κάνοντας απολογισμό της δράσης του και των οκτώ πρότζεκτ που υλοποίησε, αναφέρει ότι πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη προσεγγίστηκαν μέσα από συζητήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης, με τον σχεδιασμό ταξιδιωτικών σχεδίων φιλικών προς το κλίμα, θεαματικών εγκαταστάσεων σε δημόσιες πλατείες και συζητήσεων μεταξύ των γενεών για την Ευρώπη.


Στη σχετική ανακοίνωση προσθέτει ότι πραγματοποιήθηκαν στα Ινστιτούτα Γκαίτε σε όλη την Ευρώπη πάνω από 220 ψηφιακές και φυσικές εκδηλώσεις και εργαστήρια που ενίσχυσαν το ευρωπαϊκό κοινό κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού.

Τα έργα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Γκαίτε για τη Γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ περιλαμβάνουν το Europe`s Kitchen (Ευρωπαϊκή κουζίνα), το Generation A = Algorithm, το #oekoropa, τον Τοίχο που Χάνεται και το Tell Me about Europe (Μίλα μου για την Ευρώπη). Επιπλέον, το Ινστιτούτο Γκαίτε πραγματοποίησε δύο ακόμη ευρωπαϊκά έργα, το Φεστιβάλ Freiraum και μια σειρά από συνέδρια για την πολυγλωσσία στην Ευρώπη.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των προγραμμάτων EU2020 του Ινστιτούτου Γκαίτε, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γκαίτε Carola Lentz δήλωσε ότι «πολλαπλά lockdowns, οικονομικά εμπόδια, ειδικά στον τομέα των τεχνών και του πολιτισμού, και η άνιση πρόσβαση σε ψηφιακούς πόρους έχουν θέσει στην ευρωπαϊκή κοινότητα νέες και απίστευτα βαθιές προκλήσεις φέτος».

Πρόσθεσε ότι τα έργα μας έφεραν ανθρώπους όλων των ηλικιών μαζί πέρα ​​από τα εθνικά σύνορα, αναφέροντας ότι έχουν επίσης προωθήσει σημαντικά θέματα μελλοντικής προοπτικής, όπως η αειφορία και ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Johannes Ebert, Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γκαίτε, τόνισε τη δέσμευση των 51 ευρωπαϊκών Ινστιτούτων Γκαίτε και των εταίρων τους, να απαντήσουν στο ερώτημα «πώς θα είναι η Ευρώπη στο μέλλον και πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή συνοχή και αλληλεγγύη;».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι οι τέσσερις εγκαταστάσεις του Τοίχου που Χάνεται, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν προγραμματιστεί για το Μιλάνο, το Μόναχο και τη Λεμεσό, θα μεταφερθούν το 2021 λόγω της πανδημίας.

Διευκρινίζεται ότι η εγκατάσταση, που αποτελείται από αρκετές χιλιάδες ξύλινα τουβλάκια με αποσπάσματα από την ευρωπαϊκή υψηλή και ποπ κουλτούρα, παρουσιάστηκε σε δημόσιους χώρους σε 17 πόλεις της Ευρώπης - από την Αμβέρσα, τη Βαρσοβία και τη Χάγη έως την Κλάιπεντα. Μετά την αποκάλυψη της εγκατάστασης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να πάρουν ένα τουβλάκι με ρητό μαζί τους. Σε πολλά μέρη τα τουβλάκια εξαφανίστηκαν μετά από λίγες μόνο ώρες. Συνολικά, η εγκατάσταση είχε περισσότερους από 70.000 επισκέπτες σε όλες τις χώρες.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;