Το μουσείο του Λούβρου σημειώνει γιγαντιαία πτώση επισκεπτών λόγω της πανδημίας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 13.1.2021

Η πανδημία του COVID-19, η οποία έκανε την εμφάνιση της στην Ευρώπη την προηγούμενη άνοιξη, ανέστειλε τα πλάνα του μουσείου του Παρισιού, όπως και πολλών άλλων στην Ευρώπη.


Το Μουσείο του Λούβρου πέρυσι, φιλοξενούσε την υψηλή σε δημοτικότητα έκθεση “Leonardo” που αναμέμονταν να αυξήσει δραματικά τον αριθμό των επισκεπτών του για το 2020.

Τα ποσοστά των επισκεπτών έχουν μειωθεί σε ανησυχητικό βαθμό, με περίπου 2,7 εκατομμύρια επισκέπτες – μείωση 72% σε σύγκριση με 9,6 εκατομμύρια το 2019. Όπως λένε οι υπεύθυνοι του μουσείου, είναι από τα χαμηλότερα νούμερα επισκεπτών, από το άνοιγμα του. Έπειτα από το πρώτο lockdown, το μουσείο κατάφερε να ξανανοίξει το καλοκαίρι με περιορισμένο όμως αριθμό επισκεπτών. Συνολικά, το μουσείο έκλεισε για σχεδόν μισό χρόνο, με χρηματικές απώλειες περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ. Παραπάνω από το 60% των επισκεπτών προέρχονται από το εξωτερικό, αλλά το 2020 σύμφωνα με το μουσείο μόνο οι Γάλλοι επισκέπτες άγγιξαν το 70%.

culturenow.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;