4ο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.6.2021

Το 4ο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 7-11 Ιουλίου 2021, στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου στην καρδιά της Λευκωσίας.


Και φέτος φέρνουμε κοντά σας μια επιλογή από εξαιρετικά ντοκιμαντέρ από την Κύπρο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ουκρανία, τη Γερμανία, τη Τουρκία, τον Λίβανο, τη Φιλανδία, την Ολλανδία και την Πολωνία.

Πρόγραμμα

Εκτός από τις προβολές ντοκιμαντέρ θα υπάρχουν επίσης:

- Δύο φωτογραφικές εκθέσεις

- Δύο παιδικά εργαστήρια

1. Επιτρέψτε μου να συστηθώ, Αρχαιολόγος
2. Κάτι αρχαίο ψήνεται

- Τρεις διαλέξεις για επαγγελματίες και φίλους του κινηματογράφου

1. Ο ιστορικός κινηματογράφου Δώρος Δημητρίου θα μας μιλήσει για την ιστορία του ντοκιμαντέρ.
2. Οι εκπαιδεύτριες σε θέματα παιδείας για τα μέσα, Χριστιάνα Βάρδα και Ιάνθη Παπαδήμα θα μας μιλήσουν για το σενάριο της πραγματικότητας, αφηγηματικές προσεγγίσεις.
3. Ο βετεράνος Ελλαδίτης σκηνοθέτης Δήμητρης Τράγγαλος θα μας παρουσιάσει το θέμα" το μοντάζ στο ντοκιμαντέρ".

Κρατήσεις θέσεων

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της διαδικτυακής πλατφόρμας παρακολούθησης των ταινιών: https://watch.eventive.org/aei-filmfestival2021

Σχεδιασμός αφίσας: Δώρος Κακουλλής

* Στο πλαίσιο του περιορισμού εξάπλωσης του COVID-19, θα εφαρμόζονται τα εκάστοτε μέτρα που εκδίδει το Υπουργείο Υγείας.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;