Περίπατος την Τσικνοπέμπτη με το Φανερωμένης 70

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 22.2.2022

Ξέρετε τι σημαίνει η λέξη "Τσικνοπέμπτη";

Θέλετε να μάθετε για τις άυλες πολιτιστικές κληρονομιές των Πασχαλινών παραδόσεων στη Λευκωσία;

Σας αρέσουν τα πάρτυ και οι γιορτές;

Εάν το 90% των απαντήσεων σας είναι "ναι" τότε αυτή η ξενάγηση είναι για εσάς!


Πάρτε τα ποτήρια σας, γεμίστε τα με τσάι ή κρασί, και ελάτε μαζί μας για έναν απογευματινό περίπατο. Θα εξερευνήσουμε τη Λευκωσία μέσα από τις παραδόσεις της, ενώ θα απολαμβάνουμε την παρέα ο ένας του άλλου!


Σημείο συνάντησης: Φανερωμένης 70

Ώρα συνάντησης: 18:00

Ώρα ξενάγησης: 18:30

Κρατήσεις: phaneromenis70center1@gmail.com

Οι συμμετέχοντες μπορούν να συνεισφέρουν με μια δωρεά €10 για τις εκδόσεις του Φανερωμένης 70 εδώ: https://phaneromenis70shop.com/.../antigoni-michael...

Γλώσσα: Αγγλικά

Ξεναγός: Αντιγόνη Μιχαήλ


***Η ξενάγηση οργανώνεται από το Φανερωμένης 70 και χορηγείται από το Υφυπουργείο Τουρισμού.


URBAN DETAILS - CITY WALKS


Στο πλαίσιο του συνεχούς πολιτιστικού/ανθρωπολογικού προγράμματος μας με τίτλο "Αστικές Λεπτομέρειες", το πολιτιστικό και ερευνητικό ίδρυμα Φανερωμένης 70 οργανώνει μια νέα σειρά ξεναγήσεων στην πόλη, με διαφορετικό χαρακτήρα από τον συνηθισμένο.


Το ίδρυμα μας, σε στενή επαφή με την αρχαιολόγο - ξεναγό Αντιγόνη Μιχαήλ, ξεκινά το πρόγραμμα “Urban Details – City’s Walks”, διεκπεραιώνοντας μια σειρά περιπάτων και ξεναγήσεων σε εναλλακτικά, άγνωστα μονοπάτια της Λευκωσίας που χαράσσουν τον πολιτιστικό χάρτη της και σχηματίζουν τον πολύχρωμο χαρακτήρα της πόλης.


Κάθε ξενάγηση θα αποτελείται από περιπάτους σε διαφορετικά μέρη της πόλης, σε μια προσπάθεια να αναδείξουμε τις αστικές λεπτομερείς που οι περαστικοί μπορεί να έχουν χάσει στην καθημερινότητα τους.


Με τον συντονισμό και την εποπτεία της Αντιγόνης Μιχαήλ και του Φανερωμένης 70, κάθε ξενάγηση θα επιμελείται από ποικίλους θεωρητικούς, επιμελητές, επιστήμονες και λόγιους που εμπλέκονται σε διάφορες πτυχές της πόλης και της πολυδιάστατης ταυτότητας της (π.χ. αρχιτεκτονική, φαγητό, τέχνη, πολιτισμός, άνθρωποι της πόλης, διάφορες εθνικότητες και πολιτισμοί).


Αντικείμενο των ξεναγήσεων θα είναι να γνωρίσουν οι άνθρωποι τη Λευκωσία μέσα από τα μάτια του "αλλού", και να οικειοποιηθούν τα μικρά, ιδιαίτερα σημεία και στοιχεία αλλά και τους ανθρώπους που συμπληρώνουν και ολοκληρώνουν, με την παρουσία και την τέχνη τους, το πολύπλοκο μωσαϊκό της πόλης.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;